wat valt onder opstalverzekering

Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel eenvoudig. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt uitsparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het slimste bij jou past.

Easy en eenvoudig je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kostprijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet stante pede wat voor jou de meest goedkope en betere opstalverzekering is. Sluit deze meteen af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aanschaffen en moet je een opstalverzekering aan gaan? Op onze website kun je simpel de opstalverzekering vergelijken op kostprijs en dekking. Zo vind jij in enkele stappen en efficiënt en simpel een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul ook je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de mogelijkheid om ook de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type woning je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je woning heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouwjaar van je woning is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je gegevens in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevuld? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel snel en simpel de betere opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt enkele vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is snel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je subiet de 3 voordeligste deals voor je opstalverzekering die je ook stante pede online kunt aan gaan. De goedkoopste opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt zeker ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook meteen de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op een website, easy toch?

Beëindigen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je je opstalverzekering opzeggen. Het huis dat je hebt verzekerd is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een nieuwe woning gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in jouw oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij. Vrijwel altijd kun je de oude woning nog een poosje gratis meeverzekerd houden op één verzekering zodat je geen te veel verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeringsmaatschappij, meestal kan dit voor om en nabij twee maanden.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering afsluiten is dan niet immer nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit normaal gesproken een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering dekt in dit geval gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder andere een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de voorwaarden van de polis van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij jouw VvE te allen tijde voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Dezelfde verzekeringsmaatschappij als inboedelverzekering

Wil jij naast een opstalverzekering ook een verzekering aan gaan voor je inboedel? Verzeker deze dan bij dezelfde verzekeraar. Je voorkomt dan tevens narigheid bij het vaststellen onder welke verzekering de schade valt, aangezien er maar een aanspreekpunt is. Ernaast krijg je hierdoor in de regel een voordelige premie, omdat je beide verzekeringen in een pakket verzekerd.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet vereist om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je jouw van een huis te aanschaffen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan voorgeschreven de hypotheekverstrekker je meestal wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je jouw hypotheek nog kunt terugbetalen in het geval je opstal enorme schade oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste consumenten niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden schade uitbetaald door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering van start gaat op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Vergeet na een verhuziing niet te opnieuw te kijken naar je opstalverzekering. Mogelijkerwijs ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de maandprijs van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is belangrijk dat je alle wijzigingen zo simpel een mogelijkheid doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekering meer nodig. In de regel wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is verstandig om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van gebreken aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven