gas en licht vergelijken

Overstappen Stroom

De energievergelijker berekent de voordeligste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor stroom en gas apart en kan op deze manier het goedkoopste contract vaststellen. De kosten voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte jaarkosten en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden gevormd door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u precies de de onkosten op jaarbasis terugvinden en de kosten per kWh elektriciteit of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de voordeligste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s geld overhouden
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je lopende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, geldigsheidsduur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest voordelige energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de aanbieder met de beste beoordeling.

100% onafhankelijk energieprijzen vergelijken

Energieprijzen in onze energievergelijker zijn immer actueel en komen 100% onafhankelijk tot stand. Leveranciers hebben geen terstond of in meteen belang in ons. Voor ons maakt het niet uit of je overstapt naar leverancier A of B. Wij verwerven van elke leverancier een uitbetaling van gelijke hoogte na een overstap.

Welkomstkorting en

Veel energiebedrijven bieden een welkomstbonus aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstbonus meestal aan het eind van je energieovereenkomst uitgekeerd. Als je voor een éénjarig overeenkomst gaat en elk kalenderjaar energie vergelijkt en overstapt, kun je elk twaalf maanden opnieuw gebruikmaken van een welkomstbonus. Die welkomstkorting ligt vaak tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

Wat ga ik uitsparen bij de meest voordelige energieleverancier?

Welke energiemaatschappij de goedkoopste energie en prijzen heeft, hangt van uw persoonlijke situatie af. Aan schattingen heeft u niet veel, u heeft dan alleen een indicatie wat het zou kunnen kosten. Soms lijkt de energie welkomstbonus heel hoog, maar bekijk dan wel even de duur van het contract. Als u €250 cashback korting krijgt op een driejarig contract, dan is dat niet persé voordeliger. Wat u in gedachten moet houden is dat u met elk 12 maanden overstappen al zo’n €250 bespaard. Start met energie vergelijken en bespaar.

Overstappen via de energievergelijker

Via de energievergelijker kunt u onbezorgd online overstappen. Onze energievergelijker wordt dagelijks gecontroleerd en bijgewerkt indien nodig. Tevens alle energie aanbiedingen worden aanstonds bijgewerkt als er een wijziging is geweest in de prijzen of de kortingsacties. Heeft u vragen over onze energievergelijker dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze energievergelijker staat onder toezicht van de ACM. Voor een zorgeloze overstap bent u op deze website op het juiste adres. Met onze energievergelijker vinden wij de goedkopere deal. Probeer de online energievergelijker eens uit en bereken uw voordeel. gas en stroom bestaan uit de kosten per eenheid, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De tarieven voor energie schelen ontzettend per energieleverancier en tevens uw locatie kan effect hebben op de kosten. Lange tijd bij dezelfde leverancier blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het interessant om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de kostprijzen voor gas en licht per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, daarentegen moet u tevens letten op de vaste lasten die de gas- en stroomleveranciers in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen een optie dat een leveringsovereeenkomst bijvoorbeeld voordelig lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u met behulp van onze website zelfstandig de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder meer rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en kosten voor vastrecht kunnen verschillen per leverancier van gas en licht, deze extra onkosten kunnen flink in maandprijs uitmaken. Check om die reden zo vaak mogelijk wat de meridiane kostprijs per maand is bij uw gemiddelde verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze kosten voordeliger uit bent.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene energieleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook per direct een zicht in hoe duurzaam de leverancier is! Bekijk het hier en maak spoorslags een energievergelijking.
  3. De overkomstduur – Energiecontracten lopen normaal gesproken een, drie of vijf jaar, al zijn er op het moment tevens contracten voor 2 of vier 12 maanden. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen te annuleren!

Bekijk ook wat andere gebruikers over een gas- en stroomleverancier vinden! Op onze website kunt u een reviews lezen over uw energieleverancier. Zoals bij overstappen stroom.

Scroll naar boven