premie opstalverzekering

Premie Opstalverzekering Woonhuis

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via onze site is heel gemakkelijk. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je kosten kunt geld overhouden. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het slimste bij jou past.

Simpel en efficiënt je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op premie én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet stante pede wat voor jou de goedkoopste en betere opstalverzekering is. Sluit deze spoorslags af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar zeker trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Op de keper beschouwd wordt je normaal gesproken door de bank wel vereist om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen natuurlijk wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de betere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt enkele vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je terstond de 3 voordeligste deals voor je opstalverzekering die je tevens onmiddellijk online kunt vinden. De goedkoopste opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt natuurlijk tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook stante pede de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op 1 website, easy toch?

Bescherming opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je kunt vergelijken en vinden hebben verscheidene dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra veelomvattende dekking ben je al goed gedekt voor schade zoals:

  • Brand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Gebreken door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
  • Hagelschade

Met een allrisk bescherming is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de schade veroorzaakt.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering aan gaan is dan niet immer nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit in de regel een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering dekt in dit geval gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder andere een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de voorwaarden van de polis van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE te allen tijde voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je je opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je onderverzekerd bent, krijg je namelijk niet het volledige schadebedrag betaald. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je benodigd om jouw huis op dezelfde plek en op dezelfde manier te bouwen.

Opstalverzekering opzeggen

Ga je onder meer verhuizen en wil je jouw opstalverzekering (woonhuisverzekering) opzeggen? Dan kun je dit makkelijk doen door een e-mail te sturen naar jouw opstalverzekeraar. Meestal kun je jouw opstalverzekering ook online opzeggen op de website van je verzekeraar. Daarnaast kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je precies weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij enkele opstalverzekeraars kun je jouw opstalverzekering pas maandelijks beëindigen na de eerste contracttermijn van één jaar. Als je opstalverzekeraar de voorwaarden van de polis wijzigt in jouw nadeel, kun je de opstalverzekering eerder beëindigen. Je hebt dan onder andere te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeraars flexibel en is het vaak een mogelijkheid je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Vergeet na een verhuziing niet te opnieuw te kijken naar je opstalverzekering. Misschien ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de kosten van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is doorslaggevend dat je alle wijzigingen zo simpel een mogelijkheid doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekering meer nodig. Vaak wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is interessant om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van gebreken aan de opstal ben jij dan nog telkens verzekerd.

Scroll naar boven