opstalverzekering verhuurde woning

Premie Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via deze site is heel simpel. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het betere bij jou past.

Easy en eenvoudig je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op prijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet meteen wat voor jou de voordeligste en voordeligste opstalverzekering is. Sluit deze ogenblikkelijk af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een grote vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst vijfenzeventig verscheidene verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult een aantal vragen in en je ziet terstond welke verzekeringen het beste bij jouw situatie passen. De verzekering van jouw keuze kun je tevens acuut online vinden. Binnen 8 minuten kun je goed gedekt zijn en flink geld overhouden.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de beste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt enkele vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je aanstonds de 3 voordeligste deals voor jouw opstalverzekering die je ook gauw online kunt aan gaan. De meest goedkope opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt uiteraard tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens ogenblikkelijk de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op een website, easy toch?

Samenwonen? Zeg kortstlopende verzekering op!

Ga je samenwonen met je partner? Dan heeft die wellicht al een inboedelverzekering of opstalverzekering. Je hoeft niet allebei een inboedel- en opstalverzekering te hebben. In deze gevallen geldt dat de verzekering die het langst loopt, voorrang krijgt. De kortlopende verzekering moet je dan annuleren. Lopen beide verzekeringen langer dan een jaar? Dan mag je ze allebei beëindigen. Kijk in dat geval welke verzekering voor jullie het voordeligst is.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering afsluiten is dan niet immer nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit vrijwel altijd een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering dekt in dit geval schade aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en bijvoorbeeld een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de voorwaarden van de polis van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE te allen tijde voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Goedkoopste opstalverzekering

Je opstalverzekering vergelijken helpt je al om de meest goedkope opstalverzekering te vinden. Na het invullen van jouw gegevens in de vergelijker krijg je acuut te zien welke opstalverzekeraar de goedkoopste opstalverzekering aanbiedt. Maar tevens naast het vergelijken van je opstalverzekering zijn er al enkele factoren die je kunnen helpen om een goedkope opstalverzekering af te sluiten. Verzeker voordelig je opstal. Onderstaande hints begeleiden je eenvoudig op weg.

Opstalverzekering opzeggen

Ga je bijvoorbeeld verhuizen en wil je jouw opstalverzekering (woonhuisverzekering) opzeggen? Dan kun je dit easy doen door een e-mail te sturen naar je opstalverzekeraar. Meestal kun je jouw opstalverzekering ook online afzeggen op de website van je verzekeraar. Ook kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je exact weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij sommige opstalverzekeringsmaatschappijen kun je je opstalverzekering pas maandelijks annuleren na de 1ste contracttermijn van een twaalf maanden. Als je opstalverzekeraar de voorwaarden van de polis wijzigt in jouw nadeel, kun je de opstalverzekering eerder beëindigen. Je hebt dan onder andere te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeraars flexibel en is het in de regel mogelijk je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Opstalverzekering afzeggen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Mogelijkerwijs ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de maandprijs van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van belang dat je alle wijzigingen zo snel mogelijk doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekering meer nodig. Vaak wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is goed om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van gebreken aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven