independer opstalverzekering

Prijs Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel eenvoudig. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je maandprijs kunt besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het beste bij jou past.

Easy en snel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kostprijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet gauw wat voor jou de voordeligste en beste opstalverzekering is. Sluit deze ogenblikkelijk af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aankopen en moet je een opstalverzekering vinden? Hier kun je easy de opstalverzekering vergelijken op kosten en dekking. Zo vind jij snel en easy een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuzemogelijkheid om ook de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij jouw huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je woning heeft, of je huis beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouw12 maanden van je woning is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je kennis in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de kwaliteit van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal aangegeven? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de goedkopere opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt enkele vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je subiet de 3 goedkopere deals voor je opstalverzekering die je tevens terstond online kunt aan gaan. De meest goedkope opstalverzekering staat hier tevens te allen tijde bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook ogenblikkelijk de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op een website, snel toch?

Annuleren als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je je opstalverzekering beëindigen. Het huis dat je hebt verzekerd is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een andere woning gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in je oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeraar. In de regel kun je de oude huis nog een poosje gratis gedekt houden op één verzekering zodat je geen te hoog verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeringsmaatschappij, normaal gesproken kan dit voor om en nabij 2 maanden.

Wat is de herbouwwaarde?

Aan de hand van de herbouwwaarde wordt vastgesteld voor welk bedrag je jouw huis moet verzekeren. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen, op dezelfde plek en manier.

Herbouwwaarde berekenen

De gemakkelijkste manier om de herbouwwaarde vast te stellen is door het gebruiken van een herbouwwaardemeter. Hierbij wordt aan de hand van het type huis, de klasse van de bouwdelen en de inhoud de herbouwwaarde vastgesteld. Veel woonverzekeraars verlenen op basis van een (naar waarheid ingevulde) herbouwwaardemeter garantie tegen onderverzekering.

Herbouwwaardemeter

Wil je een opstalverzekering aan gaan? Dan is de herbouwwaarde van je huis van belang. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde wijze te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet je verzekeraar voor welk bedrag jouw opstal gedekt moet worden. Met de herbouwwaardemeter die verwerkt is in onze vergelijker wordt de herbouwwaarde van je huis berekend. Deze voorkomt dat je onderverzekerd bent. En daardoor ben je zelfs gedekt tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en onder andere een rieten dak? In speciale gevallen is het slim om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je jouw opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je onderverzekerd bent, krijg je namelijk niet het volledige schadebedrag vergoed. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je nodig hebt om jouw huis op dezelfde plek en op dezelfde wijze te bouwen.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering afsluiten niet nodig. Als er gebreken ontstaat aan de opstal door brand, storm of onder andere inbraak, dan zijn de kosten van de opgelopen schade voor de eigenaar van de woning. Het is daarom van belang dat de huiseigenaar zelf een opstalverzekering afsluit, maar daar hoef jij je als huurder geen zorgen over te maken.

Opstalverzekering afzeggen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Soms ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de maandprijs van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van belang dat je alle wijzigingen zo eenvoudig een mogelijkheid doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je vaak geen opstalverzekering meer nodig. Vaak wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is interessant om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog telkens verzekerd.

Scroll naar boven