rechtsbijstandverzekering zzp

Prijs Rechtsbijstandverzekering

Een juridisch probleem kan iedereen krijgen. Dan is het fijn als u een rechtsbijstandverzekering hebt. Maar u wilt vanzelfsprekend niet te veel premie betalen voor die enkele keer dat u een conflict hebt. Kies hierom voor een complete rechtsbijstandverzekering met eigen bijdrage en bespaar op uw maandlasten.

Rechtsbijstandverzekering: verschillende dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verscheidene dekkingen:

Consument: denk aan een probleem bij aankopen of huren, of bijvoorbeeld een geschil met je interneprovider.

Inkomen: Je verzekert je voor conflicten over je werk, onder meer bij ontslag. Denk tevens aan problemen rond je uitkering.

Wonen: Hiermee verzeker je je voor geschillen over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een geschil rond het huren of aankopen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je ook verzekerd voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Fiscaal recht en vermogen: bijvoorbeeld conflicten over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Tevens geschillen waar de belastingrechter bij betrokken is, zijn verzekerd. Deze bescherming bieden we niet gebruikelijke aan. Wil je je hiervoor wel verzekeren? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Dat hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Hoe groter de kans dat u juridische problemen krijgt, hoe zinvoller het is om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Niet alle consumenten die rechtsbijstand nodig hebben, komen in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. Er zijn tevens organisaties die hun leden hulp bieden bij specifieke problemen, zoals ANWB en de vakbond.

Verschillende typen rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor prijs rechtsbijstandverzekering,prijs-rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering werkt over het algemeen met diverse dekkingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het belangrijk te weten welke dekking er gekozen moet worden.

Bij de woondekking worden geschillen met de verhuurder van de huis gedekt. Ook problemen met de aankoop van een woning verdient juridische bijstand middels deze rechtsbijstandsverzekering, evenals een conflict met de buren.

Scroll naar boven