goedkope rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Aanvragen

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische conflicten. Een ieder kan onverwacht betrokken raken bij een geschil. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Rechtsbijstandverzekering: verscheidene dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit diverse dekkingen:

Consument: Je bent verzekerd voor problemen waar jij als consument mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld als je niet blij bent met de aanschaf van een auto en je er met de leverancier niet uitkomt.

Inkomen: onder meer een (dreigend) ontslag of een ander conflict met je werkgever. In de regel valt hier tevens een probleem met je pensioenfonds of uitkeringsinstantie onder.

Wonen: Hiermee verzeker je jouw voor geschillen over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een probleem rond het huren of aanschaffen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je ook verzekerd voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Je verzekert je voor geschillen die in het verkeer ontstaan. Bijvoorbeeld als je het oneens bent over de schadeafhandeling na een ongeluk in het verkeer.

Rechtsbijstandverzekering

Ongeveer 45% van de Nederlandse bevolking heeft een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u juridische adviezen krijgen om uw recht te halen in een geschil.

Een probleem kan op verschillende fronten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een probleem na een ongeluk, een conflict bij de overname van een koophuis, een geschil op relationeel gebied, enzovoorts. Voor een rechtsbijstandverzekering betaalt u op jaarbasis een maandprijs die ongeveer gelijk is aan het uurloon van een goede advocaat. Het kan dus geen kwaad om het aanvragen van een rechtsbijstandverzekering te overwegen! Op die manier bespaart u hoge onkosten als het tot een geschil zou komen.

Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen betaalt de klant ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Niet alle verzekeraars werken met een eigen risico en bovendien is het eigen risicobedrag per verzekeraar verschillend. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan elke maand behoorlijk wat schelen op de maandprijs.

Scroll naar boven