rechtsbijstandverzekering nodig

Rechtsbijstandverzekering Afsluiten En Direct Gebruiken

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp biedt bij juridische problemen. Bijvoorbeeld als je er niet uitkomt met de tegenpartij bij een tegenslag in het verkeer. Dan is het fijn als iemand je helpt die weet wat je rechten en plichten zijn.

Wat valt er onder een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je je van juridisch advies bij een geschil. Normaal gesproken kun je ook advies inwinnen als er nog geen conflict is. Je wordt geholpen door advocaten of juristen die in dienst zijn van je rechtsbijstandverzekeraar. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je advies en bemiddeling bij een conflict. Is er een rechter bij betrokken of is er specialistische kennis nodig? Dan wordt de zaak over het algemeen uitbesteed. Je hebt dan 2 opties: zelf een advocaat kiezen of een advocaat regelen via de verzekeringsmaatschappij. Kies je voor een advocaat via de rechtsbijstandverzekering? Dan worden de onkosten volledig vergoed. In de polisvoorwaarden vind je tot welk bedrag deze onkosten bij je rechtsbijstand verzekering zijn meeverzekerd.

Modules rechtsbijstandverzekering

Bij de rechtsbijstandverzekering werken we met bescherming in meerdere modules. Hieronder ziet u een overzicht van de modules die u kunt kiezen. Wanneer u vragen heeft over de modules of over de rechtsbijstandverzekering kunt u immer de klantenservice bellen of chatten.

Verkeersconflicten

Met deze bescherming bent u gedekt voor juridische bijstand na schade en persoonlijk letsel die zijn ontstaan in het verkeer (weg-, lucht, spoor – en waterverkeer). Maar ook bij een geschil bij koop, verkoop, reparatie of onderhoud van uw voertuig.

Binnen de module verkeer kunt u kiezen voor rechtsbijstand voor alleen de ‘aanwezige motorrijtuigen’ of voor ‘alle verkeersdeelnemers’. Met deze laatste dekking heeft u tevens recht op rechtsbijstand op welk moment u onder andere op de fiets aan het verkeer deelneemt.

Mediation bij echtscheiding

U krijgt hulp van een mediator bij het beëindigen van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. U krijgt mediation als uw huwelijk of geregistreerd partnerschap langer dan drie twaalf maanden heeft geduurd EN deze module minimaal drie kalenderjaar gedekt is.

Verschillende typen rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor rechtsbijstandverzekering afsluiten en direct gebruiken,rechtsbijstandverzekering-afsluiten-en-direct-gebruiken

Een rechtsbijstandsverzekering werkt doorgaans met aparte dekkingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het belangrijk te weten welke dekking er gekozen moet worden.

Als consument is men bijvoorbeeld verzekerd tegen problemen over de koop of huur van dingen bij bijvoorbeeld een webshop. Lig je overhoop met een webshop na een online koop, dan kan de rechtsbijstandsverzekering helpen met juridisch advies.

Scroll naar boven