beste rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Betekenis

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische problemen. Een ieder kan onverwacht betrokken raken bij een geschil. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Rechtsbijstandverzekering: verschillende dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingen:

Consument: denk aan een conflict bij aankopen of huren, of bijvoorbeeld een probleem met je interneprovider.

Inkomen: Je verzekert je voor geschillen over je werk, onder andere bij ontslag. Denk ook aan problemen rond je pensioen.

Wonen: Hiermee verzeker je jouw voor geschillen over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een conflict rond het huren of aanschaffen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je tevens verzekerd voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Fiscaal recht en vermogen: bijvoorbeeld conflicten over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Ook problemen waar de belastingrechter bij betrokken is, zijn verzekerd. Deze dekking bieden we niet alledaagse aan. Wil je je hiervoor wel verzekeren? Neem dan contact met ons op, we assisteren je graag.

Modules rechtsbijstandverzekering

Bij de rechtsbijstandverzekering werken we met dekking in meer dan 1 modules. Hieronder ziet u een overzicht van de modules die u kunt kiezen. Op welk moment u vragen heeft over de modules of over de rechtsbijstandverzekering kunt u altijd de klantenservice bellen of chatten.

Woonconflicten

Hiermee heeft u recht op juridische bijstand bij alle geschillen die te maken hebben met wonen.

Zoals koop- of huurgeschillen. Maar tevens een conflict met uw aannemer of met de gemeente. Een geschil met de buren over bijvoorbeeld een schutting.

Inkomensconflicten

Een geschil met uw werkgever (reorganistatie of ontslag), pensioen of uitkeringsinstantie is gedekt op welk moment u inkomensconflicten hebt meeverzekerd.

Dekking van een rechtsbijstandverzekering 

De dekking van een rechtsbijstandverzekering verschilt per verzekering en per verzekeringsmaatschappij. U kunt hierbij kiezen uit 5 verschillende typen dekkingen, namelijk: consumentenrecht, inkomen,en fiscaal recht & vermogen. De consumentdekking is voldoende voor het oplossen van problemen bij het kopen of huren van consumentengoederen, een geschil met een internet- of televisieprovider, enzovoorts. Dit zijn op zich simpel op te lossen geschillen.

Bij een inkomensdekking krijgt u hulp bij een ontslag of een ander conflict met uw werkgever, een pensioenfonds of een uitkeringsinstantie. Kortom, alle zaken op het gebied van uw werk en inkomen. De dekking voor geschillen met een pensioenfonds of uitkeringsinstantie zijn niet altijd binnen deze dekking opgenomen. Let hier goed op bij het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering.

Een derde mogelijkheid die u heeft is de ‘wonendekking’, die gericht is op conflicten met een verkoper van een woning. Ook geschillen die u met uw buurman of andere bewoners uit de straat heeft vallen vaak onder deze dekking. Let wel, het gaat in dit geval alleen om problemen die betrekking hebben op uw woning.

De verkeerdekking beschermt u tegen de hoge kosten voor juridische hulp bij geschillen die ontstaan in het verkeer. Het gaat hierbij niet alleen om problemen die ontstaan zijn bij auto’s, maar ook om problemen waar u als fietser of voetganger bij betrokken bent geraakt.

Tot slot kunt u kiezen voor de fiscaal recht & vermogen-dekking, die gericht is op problemen op het gebied van de handel in aandelen, obligaties en opties. Ook wanneer u in een conflict verwikkeld raakt waarbij een belastingrechter betrokken is, worden de kosten voor juridische hulp verzekerd met deze dekking. Vaak wordt dit type dekking niet standaard door verzekeraars aangeboden, omdat er weinig consumenten zijn voor wie dit type dekking interessant is.

Scroll naar boven