rechtsbijstandverzekering afsluiten

Rechtsbijstandverzekering Das

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische conflicten. Een ieder kan onverwacht betrokken raken bij een conflict. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Rechtsbijstandverzekering Das: Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering word je geholpen door juristen die in dienst zijn van je rechtsbijstandverzekeraar. Het is niet gek dat je pas denkt aan het aan gaan van een rechtsbijstandverzekering als je daadwerkelijk hulp en advies nodig hebt. Toch kun je je verzekering niet altijd meteen gebruiken. De verzekering geldt namelijk niet voor situaties die je ziet aankomen. Soms krijg je wel korting op rechtsbijstand als je onverwijld hulp of advies nodig hebt.

Werking van een rechtsbijstandverzekering 

Een rechtsbijstandverzekering beschermt u echter niet alleen tegen de onverwachte onkosten voor juridisch advies bij een conflict. Ook kunt u vaak kosteloos juridisch advies vragen via uw verzekeraar als er helemaal nog geen sprake is van een geschil. Zeker op het moment dat u bijvoorbeeld een contract af moet sluiten kan het raadzaam zijn om hierover advies te krijgen van een jurist. Deze advocaten werken voor de verzekeringsmaatschappij waarbij u een rechtsbijstandverzekering heeft gekocht. Mocht het wel tot een probleem komen, dan zullen de juristen u helpen bij het bemiddelen met een tegenpartij. In het geval dat het bemiddelen door advocaten of juristen geen effect heeft en er een rechter aan te pas moet komen, dan wordt de zaak vaak uitbesteed.

Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële vergoeding in het geval van conflicten, maar levert in principe een dienst aan u als verzekeringnemer. Dit maakt het soms wat moeilijk om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridisch advies een rekening van uw verzekeringsmaatschappij. Deze rekening is nooit hoger dan uw eigen risico en is afhankelijk van het type juridische hulp wat u aangevraagd heeft.

Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen geschillen verwachten en uw maandelijkse maandprijs wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven