rechtsbijstandverzekering nodig

Rechtsbijstandverzekering Premie

Een juridisch conflict kan een ieder krijgen. Dan is het fijn als u een rechtsbijstandverzekering hebt. Maar u wilt allicht niet te veel premie betalen voor die enkele keer dat u een probleem hebt. Kies hierom voor een complete rechtsbijstandverzekering met eigen bijdrage en bespaar op uw maandelijkse premie.

Rechtsbijstandverzekering Premie: Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u zich voor juridische bijstand. Tevens wel rechtshulp genoemd. Bijvoorbeeld bij problemen op het werk. Denk daarbij aan hulp bij het oplossen van problemen bij ontslag. Ernaast biedt de verzekering rechtshulp bij o.a. problemen in het verkeer of uitkeringsinstantie. Het kan zo zijn dat er voor jouw zaak een jurist of een andere specialist nodig is die niet in dienst is van de rechtsbijstandverzekeraar. Je kunt dan zelf een advocaat of specialist kiezen. Voor deze externe kosten ben je verzekerd.

Wat heb ik aan een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die er onder bepaalde voorwaarden voor zorgt dat u juridische bijstand krijgt als u betrokken raakt bij een juridisch geschil. In de praktijk wordt de juridische bijstand verzorgd door juristen die in dienst zijn bij de verzekeringsmaatschappij zelf, soms worden de onkosten van een externe advocaat uitbetaald.

Dekking rechtsbijstandverzekering

Er zijn op hoofdlijnen twee typen rechtsbijstandverzekeringen: de motorrijtuigrechtsbijstandverzekering en de gezinsrechtsbijstandverzekering. De eerste vorm biedt alleen recht op juridische hulp als u een juridisch probleem heeft in verband met uw Meedoen aan het verkeer. Als u niet alleen bescherming heeft bij conflicten om en nabij uw auto (of motor), maar ook als u als fietser of voetganger deelneemt aan het verkeer, wordt ook wel gesproken van een verkeersrechtsbijstandverzekering.

De gezinsrechtsbijstandverzekering kent een dekking die is opgebouwd uit diverse door u te kiezen modules. U kunt hiermee dus zelf bepalen hoe beperkt of uitgebreid de bescherming van uw rechtsbijstandverzekering moet zijn. De meest voorkomende modules zijn:

Consument & wonen

Deze module biedt dekking bij (online) kopen die u als consument gedaan heeft. Tevens problemen met uw gas- en stroom-, smartphone- of internet-leverancier zijn gedekt. En geschillen heeft over (de aankoop van) uw woning, problemen met uw buurman en eventuele letselschadekwesties vallen tevens binnen de dekking. Houd er wel rekening mee dat een echtscheiding meestal in de voorwaarden van de polis is uitgesloten.

Inkomen

Problemen rond uw arbeidsovereenkomst (bijvoorbeeld ontslag), pensioen en sociale verzekeringsuitkering worden betaalt in het kader van deze module. Let op: als u werkt als zelfstandig ondernemer moet u normaal gesproken een aparte verzekering afsluiten.

Wachttermijn

De meeste rechtsbijstandverzekeringsmaatschappijen hanteren een wachttermijn van 3 maanden vanaf het aan gaan van de polis. Dit houdt in dat de rechtsbijstandverzekering geen dekking biedt voor intussen lopende problemen.

Verschillende typen rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor rechtsbijstandverzekering premie,rechtsbijstandverzekering-premie

Een rechtsbijstandsverzekering werkt doorgaans met aparte vergoedingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het van belang te weten welke dekking er gekozen moet worden.

Wie kiest voor een dekking over het inkomen, krijgt juridisch advies als hij dreigt ontslagen te worden of een ander juridisch probleem heeft met de werkgever. Deze dekking is niet alleen nuttig als men problemen met het UWV heeft. De dekking is alleen geldig voor klanten in loondienst. Wie eigen ondernemer of ZZP’er is, moet daarvoor een aparte verzekering afsluiten.

Scroll naar boven