rechtsbijstandverzekering wat is dat

Rechtsbijstandverzekering Scheiden

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische problemen. Maar soms lukt het niet om met de andere partij tot een passende overeenstemming te komen. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u een rechtsbijstandverzekering vinden dan doet u er goed aan eerst de aanbieders te vergelijken. Bedenkt u zich hierbij goed welke pakketten u nodig heeft. Er zijn bepaalde pakketten gericht op verkeersaansprakelijkheid. Met onze vergelijker kunt u easy aangeven welk pakket u wilt verzekeren en hierbij vinden wij dan automatisch de meest goedkope verzekeraar.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken bij onze website is heel gemakkelijk. Je hoeft maar een aantal gegevens in te vullen en je ziet ogenblikkelijk welke rechtsbijstandverzekering het beste bij jou past. Als je wilt, kun je tevens de voorwaarden van de polis van de rechtsbijstandverzekering bekijken.

Modules rechtsbijstandverzekering

Bij de rechtsbijstandverzekering werken we met bescherming in enkele modules. Hieronder ziet u een overzicht van de modules die u kunt kiezen. Wanneer u vragen heeft over de modules of over de rechtsbijstandverzekering kunt u te allen tijde de klantenservice bellen of chatten.

Consumentenconflicten

Met deze module heeft u recht bij onder andere de volgende geschillen:

 • Verhalen van schade
 • Contracten. Problemen n.a.v. contracten over consumentenzaken. problemen over het aankopen of huren van een artikel, of over een aan u geleverde dienst.
 • Overheid. Persoonlijke geschillen met de overheid. Geen belastingzaken.
 • Personen- en familierecht. Problemen met nalatenschappen en adoptie.
 • Strafzaken. Als u beschuldigd wordt van een strafbaar feit. Behalve als er sprake is van opzet.

  Fiscale en vermogensconflicten

  Deze module betaalt geschillen met de belastingdienst. De bescherming geldt pas vanaf het moment dat de zaak dient voor de Nederlandse belastingrechter (beroepsfase). Ook geschillen over de aan- en verkoop van aandelen, obligaties en opties in ons land vallen onder deze module.

  Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

  Net als bij veel andere verzekeringen betaalt men ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Alle schade boven het eigen risicobedrag wordt uitbetaald door de rechtsbijstandsverzekering. De schade wordt betaald tot een maximaal bedrag, het zogenoemde ‘maximum verzekerd bedrag’. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan per maand behoorlijk wat schelen op de premie.

Scroll naar boven