wat is een rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Scheiding

Mocht u ineens rechtshulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop onkosten schelen. Bij het aan gaan van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk verzekerd voor de kosten van de benodigde rechtshulp.

Rechtsbijstandverzekering: verschillende dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit diverse dekkingen:

Consument: denk aan een probleem bij aanschaffen of huren, of onder meer een geschil met je interneprovider.

Inkomen: Je verzekert je voor geschillen over je werk, onder andere bij ontslag. Denk tevens aan problemen rond je uitkering.

Wonen: Hiermee verzeker je je voor problemen over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een conflict rond het huren of aanschaffen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je ook gedekt voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Je verzekert je voor geschillen die in het verkeer ontstaan. Bijvoorbeeld als je het oneens bent over de schadeafhandeling na een ongeluk in het verkeer.

Voordelen van de rechtsbijstandverzekering

De jaarmaandprijs van een rechtsbijstandverzekering (enkele honderden euro’s per jaar) is efficiënt terugverdiend als u deze maandprijs vergelijkt met de kosten van een advocaat of jurist bij een juridisch geschil.

  • De dekking geldt niet alleen voor uzelf, maar ook voor al uw gezinsleden.
  • U kunt door zekere modules wel of juist niet te selecteren, de dekking van uw rechtsbijstandpolis min of meer op maat maken.
  • Een rechtsbijstandverzekering kan bijdragen aan het gevoel dat u bij onvoorziene juridische problemen niet voor grote juridische onkosten komt te staan.

    Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

    Net als bij veel andere verzekeringen betaalt de verzekeringnemer ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering: men dient eerst tot een bepaald bedrag zelf te vergoeden. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan maandelijks behoorlijk wat schelen op de kostprijs.

Scroll naar boven