goedkope rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Voor Verhuurders

Of u nou een particulier bent bent of een bedrijf hebt. Het kan immer voorkomen dat u in een juridisch probleem betrokken raakt. Veel klanten hebben geen ervaring met het verloop van het juridische proces en daarom is professionele ondersteuning noodzakelijk. Dit kan simpel in de papieren lopen. Het is daarom interessant om u te verzekeren tegen de kosten van rechtshulp. Hier komt een rechtsbijstandverzekering om de hoek kijken, hoe dit werkt leest u op onze website.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u een rechtsbijstandverzekering vinden dan doet u er goed aan eerst de aanbieders te vergelijken. Bedenkt u zich hierbij goed welke pakketten u nodig heeft. Er zijn expliciete pakketten gericht op consumentengeschillen. Met onze vergelijker kunt u efficiƫnt en simpel aangeven welk pakket u wilt verzekeren en hierbij vinden wij dan automatisch de goedkoopste verzekeraar.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken bij deze website is heel simpel. Je hoeft maar enkele gegevens in te vullen en je ziet meteen welke rechtsbijstandverzekering het goedkopere bij jou past. Als je wilt, kun je ook de voorwaarden van de rechtsbijstandverzekering bekijken.

Wat heb ik aan een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die er onder zekere polisvoorwaarden voor zorgt dat u juridische bijstand krijgt als u betrokken raakt bij een juridisch geschil. In de praktijk wordt de juridische bijstand verzorgd door advocaten of juristen die in dienst zijn bij de verzekeringsmaatschappij zelf, soms worden de onkosten van een externe advocaat vergoed.

Gefinancierde rechtsbijstand

Als u qua inkomen en vermogen binnen de door de overheid vastgestelde grenzen blijft, komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. Dit houdt in dat u een advocaat slechts een beperkte eigen bijdrage hoeft te betalen. Daarnaast krijgt de advocaat een vergoeding van de Raad voor Rechtsbijstand. Een rechtsbijstandverzekering is dan niet ogenblikkelijk nodig.

De gezinsrechtsbijstandverzekering kent een bescherming die is opgebouwd uit verschillende door u te kiezen modules. U kunt hiermee dus zelf bepalen hoe beperkt of uitgebreid de dekking van uw rechtsbijstandverzekering moet zijn. De meest voorkomende modules zijn:

Verkeer

Denkt u onder andere aan het verhalen van gebreken aan uw auto na een aanrijding, het verhalen van letselgebreken door een aanrijding. Ook als uw rijbewijs wordt ingevorderd kunt u een beroep op deze module doen, behalve als u gereden heeft onder invloed van drank of alchohol.

Inkomen

Problemen ongeveer uw arbeidsovereenkomst (bijvoorbeeld ontslag), pensioen en sociale verzekeringsuitkering worden betaalt in het kader van deze module. Let op: als u werkt als ZZP-er moet u in de regel een aparte verzekering vinden.

Wachttermijn

De meeste rechtsbijstandverzekeringsmaatschappijen hanteren een wachttermijn van drie maanden vanaf het aan gaan van de polis. Dit houdt in dat de rechtsbijstandverzekering geen bescherming biedt voor al lopende conflicten.

Verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor rechtsbijstandverzekering voor verhuurders,rechtsbijstandverzekering-voor-verhuurders

Een rechtsbijstandsverzekering werkt doorgaans met aparte dekkingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het belangrijk te weten welke dekking er gekozen moet worden.

Als consument is men bijvoorbeeld verzekerd tegen problemen over de koop of huur van dingen bij bijvoorbeeld een webshop. Lig je overhoop met een webshop na een online aankoop, dan kan de rechtsbijstandsverzekering helpen met juridisch advies.

Scroll naar boven