rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Wachttijd

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische conflicten. Maar soms lukt het niet om met de andere partij tot een passende overeenstemming te komen. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

De hoogte van de maandprijs wordt verder beïnvloed door uw gezinssamenstelling (alleenstaanden betalen minder premie) en de vraag of u een vrijwillig eigen risico wilt accepteren. Ook kennen enkele rechtsbijstandverzekeringen een limiet aan externe (advocaat)kosten in het situatie er per slot van rekening een advocaat moet worden ingeschakeld. Een ongelimiteerde dekking van deze externe kosten leidt over het algemeen tot een wat hogere premie.

Houd er rekening mee dat het verleidelijk is om per definitie de voordeligste rechtsbijstandverzekering te kiezen. Maar de meest goedkope hoeft vanzelfsprekend niet de voordeligste te zijn. De klasse van de rechtsbijstandjuristen (degene die uw belangen moeten behartigen bij een juridische kwestie), de bereikbaarheid en de omvang van de bescherming zijn minstens zo belangrijk.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering ligt niet voor de hand om af te sluiten, maar kan opeens nodig zijn! Het is dan tevens geen overtollige luxe om een goede rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Kijk naar de kenmerken van de verzekering van die op onze website worden uiteengezet.

Deskundige juridisch advies zonder zorgen over de kosten

Een juridisch probleem kan in het dagelijks leven in verscheidene situaties ontstaan. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u terugvallen op deskundige juridische hulp, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten.

FBTO heeft als eerste verzekeringsmaatschappij een rechtsbijstandverzekering waarbij u zelf kunt bepalen welke bescherming u wilt. En daarom betaalt u alleen voor de dekking die u nodig heeft.

U kunt kiezen uit de volgende modules: Consument & Wonen, Verkeer, Inkomen en Medisch.

De pluspunten van de FBTO rechtsbijstandverzekering zijn:

  • modules zijn los van elkaar af te sluiten
  • het hele gezin is meeverzekerd
  • geen op zijn minst claimbedrag
  • verstandig kiezen is geld geld overhouden.

    Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

    Net als bij veel andere verzekeringen betaalt men ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Alle schade boven het eigen risicobedrag wordt vergoed door de rechtsbijstandsverzekering. De schade wordt vergoed tot een maximaal bedrag, het zogenoemde ‘maximum verzekerd bedrag’. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan elke maand behoorlijk wat schelen op de kosten.

Scroll naar boven