rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Zonder Wachttijd

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp biedt bij juridische problemen. Onder andere als je wordt ontslagen omdat het bedrijf gaat reorganiseren. Dan is het fijn als iemand je helpt die weet wat je rechten en plichten zijn.

Rechtsbijstandverzekering Zonder Wachttijd: Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt u een vergoeding voor de onkosten van een juridisch proces. Deze verzekering kan diverse terreinen beslaan: inkomen, verkeer, werk, etc. Tevens zijn er speciale rechtsbijstandverzekeringen voor ondernemers en studenten. Een rechtsbijstandsverzekeraar biedt advocaten of juristen en advocaten aan om u te assisteren bij het juridische proces. Ook de onkosten van de gerechtsgang worden vergoed door de verzekeraar. Gerechtelijke hulp kan erg duur worden, het is daarom vaak goedkoper om een verzekering voor juridisch advies af te sluiten.

Werking van een rechtsbijstandverzekering 

Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u vaak zelf bepalen voor welke soort conflicten u verzekerd wilt zijn. Conflicten kunnen op verschillende gebieden ontstaan, waarbij deze gebieden lang niet altijd op uw situatie van toepassing zijn. Denk bijvoorbeeld aan rechtshulp bij een probleem met een huurbaas terwijl u een koopwoning heeft, of andersom een geschil met een verkoper terwijl u de voorkeur geeft aan een huurwoning. Door u voor een aantal van deze vlakken te verzekeren met een rechtsbijstandverzekering voorkomt u dat uw premieprijs hoger is dan hoogstnoodzakelijk is in uw situatie. Er bestaan ook rechtsbijstandverzekeringen die specifiek bedoeld zijn voor ondernemers. Zij kunnen zich met een rechtsbijstandverzekering afschermen tegen de hoge kosten voor hulp bij zakelijke geschillen.

Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen betaalt men ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Niet alle verzekeraars werken met een eigen risico en bovendien is het eigen risicobedrag per verzekeraar verschillend. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan elke maand behoorlijk wat schelen op de kosten.

Scroll naar boven