reisverzekering vergelijken

Reisverzekering-Amerika

Op het moment is het voor veel mensen van belang om er zich mee bezig te houden dat een ongeluk vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval wanneer u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor vertrekken er mee te maken krijgen met een onvoorziene geval waardoor u niet kunt vertrekken, maar alsook ten tijde van uw trip kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van een aantal zaken af. bijvoorbeeld waar je vakantie naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per jaar.

Dat het aan gaan van een reisverzekering belangrijk is voor consumenten die onbezorgd een reis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een goede reisverzekering aan gaan is op het moment door het uitvoeren van een objectieve vergelijking geen probleem meer, maar voor veel natuurlijke personen is alsook het vinden van een goedkope reisverzekering een vereiste. Een de goedkoopste en de beste reisverzekering in 1 aan gaan is uitstekend mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigsheidsduur van de reisverzekering in kwestie net als met de beschermingen die gedekt dienen te worden. Voor wat dit laatste betreft is het best wel belangrijk om rekening te houden met het gebied naar waar u op tochtje gaat. bepaalde dekkingen worden bij een ten minste reisverzekering namelijk aleen aangeboden mits de reis zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u onverwachte kosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisgeld als u onverhoopt ziek wordt of door een probleem in het hospitaal komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere gelegenheid op een accident.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa in ieder geval gedekt voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw vakantieverblijf.

Hulpverlening

Dag en nacht hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

 • het regelen van vervoer;
 • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding ten tijde van de terugreis;
 • het geven van adviezen;

Plotse uitgaven

Bijvoorbeeld voor niet verwachte reis– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor uitgaven voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de niet verwachte uitgaven als gevolg van een accident.

Aansprakelijkheid voor schade aan tochtjeverblijf

Kosten door bijvoorbeeld ongemak aan de inboedel van uw reisverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

Wat is voor u de voordeligste reisverzekering?

Dat het afsluiten van een reisverzekering voor uw reis interessant is hoeven we u zonder twijfel niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter een voordelige reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keuze maken uit twee mogelijkheden. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste gelegenheid is verstandig als u er voor kiest om slechts één keer per twaalf maanden op vakantiereis te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend aan gaan commercieel namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van afreizen en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde kalenderjaar nog een niet verwachte tochtje? In dat situatie zult u nog eens een aparte, kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Op welk moment is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

De goedkoopste reisverzekering is er 1 die totaal is afgestemd op uw situatie. Allicht is een meest bekende reisverzekering aan gaan leuk, maar op welk moment deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al efficiënt verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan alsook veruit de betere keus voor personen die er voor kiezen om vaker dan gemiddeld per twaalf maanden andere landen op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan 2 maal per jaar op reis gaat (hetzij een zomerreis, een wintersporttochtje of standaard een citytrip) is het financieel voordeliger om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en voordelige reisverzekering in 1 afsluiten is perfect mogelijk.

Verscheidene dekkingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt in ieder geval dekking voor verlies, schade of diefstal van je bagage. Het hangt af van je vakantiereis en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je je reisverzekering uitbreiden met bescherming voor:

 • Medische kosten
 • Automobilistenhulp
 • riskante sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
 • Wintersport
 • Repatriëring (niet verwachte terugkeer naar huis vanwege ziekte of een probleem)
 • Contant geld
 • Stage buiten Nederland
 • Zakenreis
 • Overlijden en blijvende invaliditeit

Op basis van de dekkingen die je nodig hebt, zoeken wij de meest geschikte reisverzekering voor je uit.

Voordeligste reisverzekering

wanneer u een reis heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig een mogelijkheid zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke bedreigingen wat te maken heeft met uw welverdiende tochtje zijn betaalt kan het gewenst zijn om een tijdelijke of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een tijdelijke reisverzekering aan gaan kan voor consumenten die slechts één maal per jaar op vakantiereis gaan de meest gewenste mogelijkheid zijn. Op deze wijze genieten ze uiteindelijk van een geschikte bescherming voor hun geplande trip, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met nutteloos hoge kosten. Gaat u met zekerheid meerdere keren op tochtje gaan in het komende jaar? In dat geval is de mogelijkheid om een doorlopende reisverzekering te kiezen altijd het voordeligst. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit uiteindelijk altijd van de meest geschikteverzekering.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor geneeskundige kosten (misschien heb je die alsook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en zorg dat je niet 2 keer verzekerd bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel geld overhouden.

Maximale vergoedingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering volledig niet nodig, maar als er immers wat gebeurt wil je graag dat de schade in enkele stappen wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg cruciaal bij je reisverzekering? Onder andere voor fotoapparatuur, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis immers moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als resultaat van zekere omstandigheden. Tevens als je door zekere gebeurtenissen tijdens je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo simpel is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven