reisverzekering wintersport

Reisverzekering-En-Annuleringsverzekering

Op het moment is het voor bijna alle mensen van belang om er zich mee bezig te houden dat een ongeluk meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het situatie wanneer u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor afreizen geconfronteerd worden met een plotselinge geval waardoor u niet van huis kunt gaan, maar alsook tijdens uw reis kunnen er zich acute problemen voordoen. Het afsluiten van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van enkele opties af. onder andere waar je tochtje naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per jaar.

Dat het aan gaan van een reisverzekering belangrijk is voor iedereen die zonder zorgen een tochtje wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De voordeligste reisverzekering afsluiten is tegenwoordig door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking geen probleem meer, maar voor veel natuurlijke personen is tevens het vinden van een de voordeligste reisverzekering een vereiste. Een bekendste en de voordeligste reisverzekering in 1 afsluiten is heel goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigsheidsduur van de reisverzekering in kwestie evenals met de dekkingen die beschikbaar zijn. Voor wat dit laatste betreft is het best wel belangrijk om rekening te houden met het land naar waar u op reis gaat. bepaalde dekkingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk met uitsluiting van geboden als de trip zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantiereis gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u niet verwachte geld moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisgeld als u onverhoopt ziek wordt of door een probleem in het ziekenhuis komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een accident.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa ten minste gedekt voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een probleem en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw reisverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding ten tijde van de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onverwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte trip– en verblijfskosten als je in het buitenland in het kliniek terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de extra kosten als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan tripverblijf

Onkosten door onder andere ongemak aan de inboedel van uw vakantieverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De de goedkoopste reisverzekering vind je sowieso door goed te vergelijken. Het is interessant een goede overweging te maken van zaken die je écht nodig hebt en dekkingen die voor jou niet nodig zijn. Je wilt natuurlijk niet extra betalen. Daarom is het in enkele stappen en simpel om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wensen zijn voor een goedkopere reisverzekering. Op het moment dat je meer dan 1 keren per 12 maanden op trip gaat is het meestal voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke reis of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je continu opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan voordeliger.

Kortlopend of doorlopend?

De belangrijkste vraag die je jouw zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt aan gaan of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar door gedekt voor schades op vakantiereis. Dat is gedurende je reis maar in de regel ook tijdens dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is normaalgesproken handig voor consumenten die vaker dan 1 keer per kalenderjaar op vakantiereis gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een expliciete trip en duurt zo lang als je trip duurt.

Bescherming kortlopende reisverzekering

Met een kortlopende reisverzekering kun je jouw voor verschillende gevallen verzekeren. Standaard ben je gedekt voor diefstal, vermissing of afbreuk van je bagage. Ook is er nog meerdere aanvullende dekkingen. Welke beschermingen je nodig hebt, hangt af van het soort vakantiereis. Je kunt je verzekeren voor:

  • Hulpverlening door een alarmcentrale.
  • Repatriëring (onvoorziene terugkeer naar huis vanwege een probleem of ziekte).
  • Uitgaven voor opsporing en reddingsacties.
  • geneeskundige uitgaven voor als je ziek wordt op vakantiereis.
  • Meedoen aan wintersport, speciale sporten of onderwatersport.
  • ongevallen.
  • Automobilistenhulp als je met de auto op reis gaat.

In de vergelijking op onze website kun je kiezen waar je jouw voor wilt verzekeren. Dan kijken wij automatisch welke kortlopende reisverzekering voor jouw tochtje het slimste is. Je kunt zelf filteren op zekere criteria.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen zult u er Natuurlijk vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakanties indekt. Het is doorsnee bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen dekking voorziet bij zakelijke reizen, maar alsook bepaalde vakanties waar een hoger dreiging aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersporttrip loopt u als reiziger een groter perikel om enkele botten te breken en dat risico wil de verzekeringsmaatschappij lang niet te allen tijde in ieder geval indekken. vooraleer op sneeuwvakantie te weggaan is het dan alsook altijd belangrijk om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke trip al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op wintersport gaat is welke eigendommen nu precies is gedekt en welke niet. Veel personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt standaard onder de verzekerde bagage. Dit wil zeggen, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier gepaste maatregelen toe nemen om u te vergoeden. U dient er zeker wel rekening mee te houden dat niet het ganse aankoopbedrag van het materiaal zal uitbetalen. Bovendien zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te controleren in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen die eveneens een bescherming voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u in het algemeen rekenen op veel meer beschermingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de onkosten die u heeft gemaakt voor het verkrijgen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw trip? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ziekte), dan zult u merken dat alsook deze uitgaven zijn vergoed. Uiteraard geldt alsook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde onkosten ontvangt, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportdekking bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande info is met uitsluiting van van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die kunt beschikken over een wintersportdekking. Het is een mogelijkheid dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een dergelijke dekking beschikt, maar de gelegenheid is tevens reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u kijken op uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering in ieder geval niet over een bepaalde bescherming beschikt, maar u toch ook de wintersport wenst te beschermen kan dit in de regel te allen tijde tegen een kleine meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende kalenderjaar te kiezen en heeft u een wintersport in de planning staan? In dat situatie is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken voordat een definitieve optie te maken!

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet twee keer verzekerd bent. in de regel kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel uitsparen.

Maximale vergoedingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er op de keper beschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade snel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg belangrijk bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf af te zeggen ten gevolge van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door bepaalde omstandigheden tijdens je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering afsluiten. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven