reisverzekering vergelijken

Reisverzekering-Wereldreis

Vandaagdedag is het voor iedereen van belang om er zich van te vergewissen dat een probleem vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie op welk moment u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor weggaan geconfronteerd worden met een onverwachte geval waarmee u niet van huis kunt gaan, maar tevens tijdens uw vakantie kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van een aantal extra’s af. bijvoorbeeld waar je vakantiereis naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering enkele euro per maand.

Dat het aan gaan van een reisverzekering interessant is voor iedereen die onbekommerd een trip wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De voordeligste reisverzekering aan gaan is tegenwoordig door het uitvoeren van een objectieve vergelijking geen probleem meer, maar voor veel personen is tevens het vinden van een voordelige reisverzekering een vereiste. Een de voordeligste en de voordeligste reisverzekering in 1 afsluiten is goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de looptijd van de reisverzekering in kwestie net als met de beschermingen die gedekt dienen te worden. Voor wat dit laatste betreft is het tenslotte echt interessant om rekening te houden met de regio naar waar u op reis gaat. bepaalde beschermingen worden bij een op zijn minst reisverzekering namelijk uitsluitend geboden als de vakantiereis zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, hierdoor zou het kunnen dat u niet verwachte geld moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisonkosten als u ineens ziek wordt of door een accident in het hospitaal komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere gelegenheid op een accident.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa in ieder geval verzekerd voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een calamiteit en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw vakantieverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding lopende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onvoorziene uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte vakantie– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het hospitaal terecht komt of plots naar huis moet terugkeren na een accident of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de extra onkosten als gevolg van een probleem.

Aansprakelijkheid voor ongemak aan tripverblijf

Onkosten door onder andere schade aan de inboedel van uw tripverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Kijk alsook goed naar dekkingen die bij weinig reisverzekeringen op zijn minst zijn inbegrepen. Er bestaan tevens verzekeringen die onder andere ten minste winter- en watersport dekken. Dat houdt in dat deze verzekeringen vaak duurder zijn dan verzekeringen die deze beschermingen niet in ieder geval meeverzekeren. Ga je dus niet op sneeuwvakantie en geen watersport beoefenen? Dan is het voordeliger om een reisverzekering te kiezen die deze sporten alsook niet dekt.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan bij enkele vakanties

Een reisverzekering doorlopend aan gaan wordt in feite alvast gewenst vanaf het ogenblik dat er meer dan twee reizen binnen eenzelfde kalenderjaar worden ondernomen. U kunt beter er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou bijvoorbeeld te allen tijde rekening met de totale waarde van alle tochtjes die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt toch te allen tijde standaard afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het aan gaan van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u altijd tijdens uw reizen optimaal bent betaald. doelmatig gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan tevens immer rekenen op een bepaalde meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is normaal gesproken de betere beslissing als je korter dan 3 weken per 12 maanden op vakantie gaat. Maar soms kan het immers zijn dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus slimmer alsook doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via deze website kun je eenvoudig zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Op het moment je een kortlopende reisverzekering afsluit is dit voor een bepaalde periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou zekere begindatum tot een zekere einddatum. Je kan deze verzekering zelfs nog een paar minuten minuten voor vertrek vinden. De verzekering kan zowel voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts 1 maal per kalenderjaar op vakantie gaat voor een periode van 2 tot drie werken is dit type verzekering interessanter dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je in de regel af als je langer dan 3 weken of enkele keren per twaalf maanden op tochtje gaat. Het is dan over het algemeen voordeliger om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet steeds een losse reisverzekering te kiezen en continu opnieuw poliskosten te betalen.

Een reisverzekering doorlopend afsluiten is op financieel vlak in vergelijking met een kortlopende reisverzekering soms heel wat interessanter. Dit is echter niet te allen tijde het geval. Bepalend op dit vlak is hoe vaak per jaar u er voor kiest om op trip te gaan. Is dat slechts 1 keer? In dat situatie is een kortlopende reisverzekering het interessantst. Gaat u twee keer of nog meer per twaalf maanden op vakantie? In dat situatie zult u merken dat de beschikking hebben over een doorlopende reisverzekering niet alleen praktisch, maar alsook commercieel heel wat efficiënter is. U moet wel te allen tijde rekening houden met de waarde van de vakantie die wordt betaald. Dit kan namelijk wel eens voor problemen zorgen wanneer u vaker dan 1 maal per twaalf maanden moet annuleren of bijstand moet aanvragen.

Doorlopende reisverzekering bijna immer voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al eenvoudig voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met een heel gezin op tochtje, dan ligt de grens rond bij een vakantie van twee weken. Ga je dus met je gezin vijftien dagen of langer op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering in de regel efficiënter. Voor een verzekering van één of twee personen ligt de grens op een week of 3. Vooral als je er daarnaast tevens nog een aantal dagen even weg gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. alsook voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende in de regel goedkoper is dan een kortlopende. Maak je bij ons een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je meteen een seintje op deze website zodat je de goede keuze kunt maken.

Hoe langer of vaker je op tochtje gaat, hoe voordeliger het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Aanvullende beschermingen zoals geneeskundige onkosten of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering in de regel goedkoper dan een kortlopende. trip je niet alleen maar met een partner of kinderen? Dan is een doorlopende reisverzekering al eenvoudig voordeliger.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je normaalgesproken af als je langer dan eenentwintig dagen of meerdere keren per twaalf maanden op vakantie gaat. Het is dan over het algemeen goedkoper om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. En alsook handig: je hoeft niet elke keer een losse reisverzekering aan te gaan.

Als je langer dan 2 tot 3 weken met vakantie gaat of vaker is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering aan te gaan. Bij gezinnen geldt het voordeel in de kosten nog sneller. Met deze verzekering ben je de gehele looptijd door gedekt en hoef je dus niet een bepaalde datum op te geven. Zowel korte als lange vakanties zijn hierbij verzekerd en je hoeft niet elke twaalf maanden opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Slimste reisverzekering

wanneer u een vakantie heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig een mogelijkheid zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke perikelen wat te maken heeft met uw bij elkaar gespaarde vakantiereis zijn betaalt kan het slim zijn om een tijdelijke of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een kortlopende reisverzekering aan gaan kan voor personen die slechts 1 keer per twaalf maanden op reis gaan de meest interessante mogelijkheid zijn. Op deze manier genieten ze op de keper beschouwd van een passende bescherming voor hun geboekte tochtje, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met onnodig hoge kosten. Gaat u met zekerheid meer dan 1 keren op vakantiereis gaan in het komende jaar? In dat situatie is de mogelijkheid om een doorlopende reisverzekering aan te gaan immer het interessantst. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit toch te allen tijde van de meest optimaleverzekering.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor geneeskundige kosten (soms heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet twee keer verzekerd bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel geld overhouden.

Uiterste vergoedingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er uiteindelijk wat gebeurt wil je graag dat de schade efficiënt wordt betaald en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg van belang bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis uiteindelijk moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van bepaalde omstandigheden. Ook als je door bepaalde omstandigheden tijdens je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering vinden. Zo gemakkelijk is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven