reisverzekering vergelijken

Reisverzekering-Wintersport

Vandaagdedag is het voor veel mensen van belang om er zich bewust van te zijn dat een ongeluk vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie wanneer u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor afreizen kan het gebeuren dat met een plotselinge situatie waardoor u niet kunt vertrekken, maar tevens lopende uw tochtje kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van de goedkoopste reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van een aantal opties af. onder andere waar je trip naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per maand.

Dat het afsluiten van een reisverzekering vanzelfsprekend is voor bijna alle consumenten die zorgeloos een reis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De goedkoopste reisverzekering afsluiten is op het moment door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking geen probleem meer, maar voor veel personen is alsook het vinden van een meest bekende reisverzekering een vereiste. Een voordelige en een goede reisverzekering in 1 aan gaan is uitstekend mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de duur van de reisverzekering in kwestie alsook met de beschermingen die aangeboden. Voor wat dit laatste betreft is het met name interessant om rekening te houden met het gebied naar waar u op vakantie gaat. zekere dekkingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk uitsluitend gedekt als de trip zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantiereis gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u onverwachte onkosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisuitgaven als u ineens ziek wordt of door een ongeval in het privekliniek komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een probleem.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa ten minste verzekerd voor hulpverlening, onverwachte uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding lopende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onvoorziene uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte tochtje– en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de niet verwachte onkosten als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor schade aan vakantieverblijf

Geld door onder andere ongemakken aan de inboedel van uw vakantiereisverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

Wat is voor u een voordelige reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw vakantiereis verstandig is hoeven we u ongetwijfeld niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de goedkoopste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een optie maken uit 2 mogelijkheden. We maken onderscheid op dit gebied de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste kans is gewenst als u er voor kiest om slechts 1 maal per twaalf maanden op reis te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend aan gaan commercieel namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrek en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde kalenderjaar nog een onverwachte trip? In dat geval zult u nog eens een aparte, kortlopende reisverzekering moeten afsluiten.

Op welk moment is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

De voordeligste reisverzekering is er 1 die totaal is afgestemd op uw situatie. Natuurlijk is een de meeste voordelige reisverzekering afsluiten leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al efficiënt verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan tevens veruit beste keus voor consumenten die er voor kiezen om 2 keer op vaker per kalenderjaar andere bestemmingen op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan twee maal per twaalf maanden op tochtje gaat (hetzij een zomervakantiereis, een wintersporttochtje of algemeen een citytrip) is het met het oog op geld slimmer om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en de beste reisverzekering in 1 aan gaan is goed mogelijk.

{Reisverzekering: Europabescherming en werelddekking

Vergelijk doorlopende reisverzekeringen tevens op basis van de bestemming. Je kunt kiezen voor een doorlopende reisverzekering voor Europa, maar tevens een met werelddekking. Voor je reisverzekeringen gaat vergelijken moet je daarom beter weten welke bescherming je wilt. Als je voor bescherming in Europa kiest, kun je voor reizen buiten Europa een aparte kortlopende reisverzekering aan gaan. Op die wijze ben je alsook lopende die reizen goed verzekerd.

Behalve kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering, kun je ook kiezen voor een Europadekking of werelddekking. Wat je benodigd, hangt onder andere van waarheen je op vakantie gaat.. Verzekeraars hebben de wereld in 2 dekkingsgebieden ingedeeld:

Europabescherming – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat alsook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de bescherming vallen. Check wel even de voorwaarden van de verzekering voor je die afsluit.

Wereldbescherming – Alle landen en werelddelen die je op onze aardbol vinden kunt. Er is dus geen limiet.}

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer u van plan bent om een reisverzekering aan te gaan kunt u telkens een keus maken tussen zeer veel mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak de kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er alsook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we welbeschouwd het best duiden als een hoeveelheid van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de gangbare reisverzekering, ze wordt in het algemeen immer gekoppeld met een speciale bescherming voor annulatie. Op deze manier kunt beschikken u dan ook over een compleet pakket waardoor u zonder twijfel onbekommerd op vakantiereis kunt vertrekken. Bent u ook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen verkrijgen? Lees dan in enkele stappen verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet dubbel gedekt bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel besparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er toch ook wat gebeurt wil je graag dat de schade snel wordt betaald en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis welbeschouwd moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als resultaat van zekere omstandigheden. Ook als je door zekere omstandigheden tijdens je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo easy is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven