Reisverzekeringen vergelijken

Vandaagdedag is het voor consumenten van belang om er zich bewust van te zijn dat een gevaar over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het geval op welk moment u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor vertrek er mee te maken krijgen met een plotselinge situatie waardoor u niet kunt vertrekken, maar tevens ten tijde van uw reis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen vergelijken

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van enkele opties af. onder andere waar je tochtje naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een aantal euro per jaar.

Dat het aan gaan van een reisverzekering belangrijk is voor veel mensen die onbekommerd een vakantie wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een goede reisverzekering afsluiten is Vandaag de dag door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking heel erg gemakkelijk, maar voor veel consumenten is alsook het vinden van een meest bekende reisverzekering een vereiste. Een de voordeligste en een voordelige reisverzekering in één afsluiten is goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigsheidsduur van de reisverzekering in kwestie alsook met de beschermingen die beschikbaar zijn. Voor wat dit laatste betreft is het met name van belang om rekening te houden met het land naar waar u op reis gaat. zekere beschermingen worden bij een op zijn minst reisverzekering namelijk uitsluitend aangeboden als de vakantie zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een reis naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u extra geld moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuiskosten als u onverhoopt ziek wordt of door een probleem in het kliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere gelegenheid op een ongeval.

Wat is er gedekt in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa standaard gedekt voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

24/7 hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

 • het regelen van vervoer;
 • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding gedurende de terugreis;
 • het geven van adviezen;

Plotselinge uitgaven

Bijvoorbeeld voor extra reis- en verblijfsuitgaven als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of eerder naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor uitgaven voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de onvoorziene uitgaven als gevolg van een calamiteit.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan vakantiereisverblijf

Uitgaven door onder andere ongemak aan de inboedel van uw tochtjeverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Blijf je binnen Europa? Dan heb je voldoende aan Europadekking en is het niet nodig om je wereldbescherming aan te zetten. Door al deze factoren goed af te wegen, kun je de voordeligste reisverzekering vinden voor je situatie.

Diverse beschermingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt standaard bescherming voor verlies, ongemak of diefstal van je bagage. Afhankelijk van je trip en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je je reisverzekering uitbreiden met dekking voor:

 • Geneeskundige kosten
 • Pechhulp
 • riskante sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
 • Wintersport
 • Repatriëring (niet verwachte terugkeer naar huis vanwege ziekte of een accident)
 • Contant geld
 • Stage in het buitenland
 • Zakenreis
 • Overlijden en blijvende invaliditeit

Op basis van de beschermingen die je benodigd, zoeken wij de best passende reisverzekering voor je uit.

Op sneeuwvakantie met doorlopende reisverzekering

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen zult u er Natuurlijk vanuit gaan dat deze alle mogelijke trips indekt. Het is gebruikelijk bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar alsook bepaalde vakanties waar een hoger perikel aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Lopende een wintersportreis loopt u als reiziger een groter dreiging om enkele botten in uw lichaam te breken en dat gevaar wil de verzekeringsmaatschappij lang niet immer standaard indekken. vooraleer op sneeuwvakantie te afreizen is het dan alsook te allen tijde belangrijk om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde vakantie al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen op welk moment u op wintersport gaat is welke bagage nu precies is verzekerd en welke niet. Veel natuurlijke personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt ten minste onder de verzekerde bagage. Dit wil zeggen, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf kwijt raken, dan kan zal uw reisverzekering hier besluiten om u te vergoeden. U dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat niet het hele nieuwprijs van het materiaal zal vergoeden. Ook zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te checken in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen die ook een dekking voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u over het algemeen rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de kosten die u heeft gemaakt voor het verkrijgen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw vakantiereis? wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ongevallen), dan zult u merken dat alsook deze geld zijn gedekt. Uiteraard geldt tevens hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde kosten zult bekomen, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande informatie is met uitsluiting van van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een dergelijke bescherming beschikt, maar de mogelijkheid is alsook reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u kijken op uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering op zijn minst niet over een bepaalde dekking beschikt, maar u welbeschouwd de sneeuwvakantie wenst te dekken kan dit in de regel altijd tegen een minimale meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende kalenderjaar af te sluiten en heeft u een sneeuwvakantie in de planning staan? In dat situatie is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken voordat een definitieve keuzemogelijkheid te maken!

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor medische kosten (soms heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij autopech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en regel dat je niet twee keer gedekt bent. in de regel kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel geld besparen.

Uiterste vergoedingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade in enkele stappen wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg van belang bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis uiteindelijk moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere gebeurtenissen gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering vinden. Zo easy is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven