telfort sim only

Sim Only Abonnement Vergelijk

Vind u het lastig kiezen? Wij assisteren u daarmee. Met Sim Only vergelijken van deze site vergelijkt u de meest goedkope abonnementen. U stelt zelf het contract samen en u kiest zelf de telecomprovider. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de goedkopere aanbieders en handige service.

Sim Only vergelijken: voor wie?

Een Sim Only contract is ideaal voor de volgende 2 situaties:

  1. U heeft nog een (simlock vrije) telefoon
  2. U koopt een los mobieltje

Vergelijk Sim Only, kies zelf wat je nodig hebt en kies zelf hoeveel je elke maand kwijt wilt zijn. Een Sim Only contract vinden is gemakkelijk. In de meeste gevallen zorgt nieuwe provider voor nummerbehoud en uw nieuwe simkaart wordt algemeen thuisgestuurd.

Let op! Als u overstapt van een andere telecomaanbieder, kan het zijn dat uw smartphone niet simlock-vrij is. Controleer of uw telefoon simlock vrij is alvorens u een Sim Only contract bestelt of lopende het Sim Only vergelijken. Neem contact op met uw huidige telecomaanbieder als u uw telefoon simlock vrij wilt laten maken.

De diverse simkaarten

Bij Sim Only, oftewel simkaart only, betaal je alleen voor het abonnement dat op de zonder kosten simkaart staat. Er zijn simkaarten in 3 verscheidene soorten: je hebt een gebruikelijke simkaart, een micro simkaart en een nano simkaart. Hiervan is de simpele simkaart de grootste, gevolgd door de micro simkaart en de nano simkaart.De meest populaire mobieltjes die de laatste jaren uitgebracht zijn, zoals de iPhone 5/6 en de Samsung Galaxy S6, maken gebruik van een nano simkaart. De iets oudere smartphones hebben vaak een micro simkaart nodig. De algemene simkaart wordt steeds minder gebruikt in mobieltjes.

Als je een Sim Only abonnement bestelt, krijg je bij de meeste providers een 3-in-1 simkaart. Dit houdt in dat je te allen tijde de juiste simkaart hebt voor je smartphone ; je simkaart knippen is dus niet nodig. Als de aanbieder van jouw keuzemogelijkheid geen 3-in-1 simkaart levert, krijg je bij jouw bestelling de optie voor een bepaald soort simkaart.

Suggesties en gegevens over het vergelijken van een Sim Only abonnement

Een telefoonabonnement is niet altijd heel duur! Al helemaal als je al in het bezit bent van een mooie luxe smartphone. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe smartphone te halen is er de bekende “Sim Only”. Een Sim Only abonnement is een overeenkomst voor telecom waarbij je uitsluitend een simkaart bestelt en dus zelf een mobieltje in huis moet hebben. Het grote voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je periodiek betaalt veel minder hoog zullen worden dan bij zonder een Sim Only abonnement. Zo is het bij een Sim Only heel gebruikelijk dat je een telefonie abonnement afsluit voor €8 tot 18 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas starten bij €29. Je bespaart al gauw 40% of meer op de onkosten van je Sim Only abonnement. zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud overeenkomst gebruikt is? Alleen de provider waarbij het mobiele telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat meestal dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Welk abonnement zonder mobieltje het beste bij jou past hangt af van diverse onderwerpen. Zo is het cruciaal om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe in de regel bel je met je toestel? Vind je het cruciaal dat je razend in enkele stappen internet hebt? Of maak je in feite alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste Sim Only aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens mobiel bellen bedrijven die een Sim Only contract met een duur van het contract van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder mobieltje van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je elke maand veel meer dan wanneer je een Sim Only abonnement van 24 maanden afsluit.}

Kan ik mijn telefoonnummer meenemen naar een andere provider?

Overstappers kunnen meestal gebruikmaken van ‘nummerbehoud’. De nieuwe telecomprovider onderhandelt dan met de oude aanbieder over het overdragen van het huidige telefoonnummer. Zodra beide partijen akkoord zijn, wordt het telefoonnummer omgezet.

Nummerbehoud gebruiken? Laat de nieuwe provider de overstap regelen. De nieuwe aanbieder moet het nummerbehoud eerst bevestigen, alvorens het oude overeenkomst bij de andere aanbieder op te laten zeggen.

Hoe hoog zijn de aansluitkosten?

De aansluitkosten bedragen bij de aanbieders van mobiele telefonie tussen de 10 en de 20 euro. Iedere aanbieder vermeldt dit op haar eigen website. Bij verlenging worden er geen aansluitkosten in rekening gebracht.

Waarom een Sim Only abonnement?

Zoals gezegd bel je met een Sim Only aanbieding veel goedkoper dan met een normaal abonnement. Bovendien hoef je nergens aan vast te zitten, want er zijn verscheidene aanbieders met elke maand opzegbare abonnementen. Naast de lage kosten en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, kun je tevens nog lekker met je vertrouwde toestel blijven bellen.

Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

Loopt de contractduur van je contract op zijn eind, ben je tevreden over mobiele telefoon die je hebt en heb je geen behoefte om te upgraden naar een nieuwer smartphone , dan is het slim om over te stappen naar een Sim Only abonnement. Op deze wijze bespaar je de onkosten voor de aanschaf van de mobiele telefoon. Niet alleen de eenmalige kosten, maar tevens de maandelijkse kosten die worden doorberekend voor de aanschaf van de smartphone.

Overstappen naar een Sim Only abonnement is daarom een goede wijze om je maandelijkse uitgaven voor een Mobiel abonnement aanzienlijk te verlagen. En dat zonder in te boeten op de inhoud van de service (de groep data, het aantal belminuten en het aantal sms’jes).

Een tweede gewin is dat je kunt kiezen voor een elke maand opzegbaar abonnement. Je bent hierdoor veel flexibeler om over te stappen naar een andere telecomaanbieder. Bij een contract inclusief mobieltje teken je een overeenkomst voor 1 of twee twaalf maanden. Sinds kort kun je ook hier bij enkele partijen voor maandcontracten kiezen, maar dan tegen een hoger maandbedrag, plus moet je het apparaat in één keer afbetalen als je opzegt.

Stel dat je welbeschouwd een nieuwe telefoon nodig hebt, dan kun je zelf een los mobieltje kiezen en aanschaffen. Nadeel kan zijn dat je het apparaat dan in 1 maal moet betalen.

Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

SIM-only abonnementen worden gedekt door diverse telecomproviders. Providers zijn onder te verdelen in netwerk providers en virtuele telecomproviders, tevens wel MVNO’s genoemd.

Een netwerk aanbieder heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. in veel situaties bieden zij virtuele providers toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk telecomprovider. Holland kent 4 netwerk telecomproviders:

  • KPN
  • T-Mobile
  • Vodafone
  • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

Een virtuele provider wordt in de regel afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO heeft zelf geen eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk telecomprovider. MVNO’s richten zich veel op een bepaalde doelgroep. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele providers die actief zijn in Holland. De vetgedrukte namen betreft partijen die onafhankelijk inkopen en geen onderdeel zijn van een netwerkprovider:

  • Ben (T-Mobile)
  • hollandsnieuwe (Vodafone)
  • Robin Mobile (KPN)
  • Simpel (T-Mobile)
  • Simyo (KPN)
  • Youfone (KPN)

Scroll naar boven