sim only per maand opzegbaar

Sim Only Abonnement Vergelijken Met Internet

Ben je op zoek naar een Sim Only-abonnement dat goed bij jou past? Bel simpel helpt je easy te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je immer de juiste optie. Bij Bel gemakkelijk vind je de beste Sim Only-aanbiedingen van alle grote providers als T-Mobile en Tele2. Het maakt niet uit of je het meest voordelige Sim Only-contract zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Waarom Sim Only?

Loopt de contractperiode van je contract op zijn eind, ben je tevreden over mobiele telefoon die je hebt en heb je geen behoefte om te opwaarderen naar een nieuwer mobiele telefoon , dan is het slim om over te stappen naar een Sim Only abonnement. Overstappen naar een Sim Only abonnement is daarom een goede wijze om je maandelijkse uitgaven voor een Mobiel abonnement aanzienlijk te verlagen. En dat zonder in te boeten op de inhoud van de service (de hoeveelheid data, het aantal belminuten en het aantal sms’jes).

Sim Only bellen en sms’en

Voor de beller die geen databundel nodig heeft. Sim Only bellen en sms’en is voor u ontwikkeld. Als u een smartphone heeft kunt u in de regel toch mobiel internetten als er WiFi in de buurt is. Door Sim Only te vergelijken vindt u het meest voordelige contract dat bij u past. x 54 mm), de Full-size SIM danwel de standaard SIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je vooral terug in oudere mobiele telefoons.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de telkens kleiner wordende mobieltjes. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle mobieltjes. Micro-SIM kaarten passen meestal wel in oudere smartphones, terwijl nieuwe modellen veelal gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe telefoon met een ander type simkaart leverde daardoor veel gedoe op en gedoe met onder andere kaarthoudertjes/kaartvergroters en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de aanbieders tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen als je een nieuwe mobiel hebt gekocht en je oude kaart kan er niet in. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle drie eenvoudige formaten inzitten, je kunt het formaat dat je benodigd er uit drukken.

De diverse simkaarten

Bij Sim Only, oftewel simkaart only, betaal je alleen voor het abonnement dat op de gratis simkaart staat. Er zijn simkaarten in drie diverse soorten: je hebt een gebruikelijke simkaart, een micro simkaart en een nano simkaart. Hiervan is de gebruikelijke simkaart de grootste, gevolgd door de micro simkaart en de nano simkaart.De meest populaire mobieltjes die de laatste jaren uitgebracht zijn, zoals de iPhone 5/6 en de Samsung Galaxy S6, maken gebruik van een nano simkaart. De iets oudere smartphones hebben meestal een micro simkaart nodig. De algemene simkaart wordt continu minder gebruikt in mobiele telefoons.

Als je een Sim Only abonnement bestelt, krijg je bij de meeste providers een 3-in-1 simkaart. Dit houdt in dat je altijd de juiste simkaart hebt voor je mobieltje ; je simkaart knippen is dus niet nodig. Als de telecomaanbieder van jouw keus geen 3-in-1 simkaart levert, krijg je bij je bestelling de keuzemogelijkheid voor een bepaald soort simkaart.

Simlockvrije smartphone

Daarnaast is een iPhone smartphone zonder simlock|simlock vrije willkeurige mobieltje} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de aanbieder waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat in de regel dat de consument nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Om te bepalen welk abonnement zonder mobieltje voor jou het slimste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen paar maanden. Dat is normaal gesproken genoeg om een een idee te krijgen in je verbruik.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Bij de meeste Sim Only providers kun je kiezen tussen een periode van 1 of twee jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook mobiel bellen bedrijven die een Sim Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een contract zonder mobieltje van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je elke maand veel meer dan op welk moment je een contract zonder smartphone van 24 maanden afsluit.}

Hoe kun je het slimste Sim Only providers vergelijken?

Het naast elkaar leggen van van telefonie abonnement kunnen per maand veranderen kan door allereerst de minimale collectie belminuten te bepalen. Wie kiest voor een te nihil Sim Only abonnement kunnen per paar weken anders zijn loopt het risico buiten de bundel te bellen. De aanbieder verwacht dan een bijbetaling. Bekijk oude smartphonerekeningen om achter het gemiddelde gebruik te komen.

Bellen en smsen tezamen

Bedenk voor het afsluiten het aantal verstandige berichten. Dat aantal kan gelijk zijn aan het aantal belminuten. Denk van tevoren goed na of veel sms’jes wel echt nodig zijn. Op het moment zijn er toch chatdiensten als iMessage en WhatsApp. Via deze diensten kunnen gebruikers tekstberichten sturen, zonder dat dit ten koste gaat van hun belbundel. Kijk vooral naar de prijs: soms kan een grotere of juist kleinere bundel goedkoper zijn.

Wat is het geschatte dataverbruik?

Wie af en toe het nieuws leest, WhatsAppt en heel af en toe Youtube kijkt, zal genoeg hebben aan zo’n 500 MB. Wie juist veel video’s bekijkt, kan beter kiezen voor een abonnement van 1000 MB of meer. In de praktijk hebben veel afnemers van Sim Only aanbieders een te krappe bundel, waardoor ze moeten bijbetalen. Het gebruik van WiFi is tevens een oplossing.

Verschil tussen 3G en 4G netwerk

een aantal providers bieden tevens de keuze tussen 3G en 4G aan. 3G is in enkele stappen genoeg om te kunnen Twitteren, Facebooken en WhatsAppen, maar te traag voor het bekijken van video’s. 4G heeft in de auto of in de trein een snelheid van 12,5 megabyte per seconde. Wie stilstaat of loopt, kan een snelheid van 125 megabyte per seconde gebruiken.

Vergelijk tot slot voor de duur van het telefonie abonnement. gewoonlijk geldt: ‘Hoe langer het internet en mobiel bellen abonnement, hoe lager de prijs.’ Bekijk voor het afsluiten eerst de ervaringen van voorgaande afnemers. Kopers hebben de mogelijkheid een maandovereenkomst aan te gaan om de aanbieder uit te proberen. Bevalt de aanbieder niet, dan is de consument na een maand vrij om te gaan. Bevalt de aanbieder al enkele maanden? Dan kan een contract voor een jaar een goedkopere optie zijn. Het is verstandig tevens de eenmalige installatiekosten te bekijken.

Kies een goedkoop Sim Only abonnement

Anno nu is een Sim Only zo’n beetje de populairste abonnementsvorm voor een smartphone. Dat komt vooral doordat een Sim Only veel goedkoper is dan een regulier abonnement. Bij een Sim Only abonnement ontvang je alleen een simkaart en geen mobieltje. Dat is dus wat een Sim Only is.

Omdat je blijft bellen met je bestaande mobieltje , bespaar je veel onnodige kosten. De kosten die je normaliter voor je ‘voor niks mobieltje ’ betaalt, valt weg bij een Sim Only en aldus houd je aanzienlijk lagere maandelijkse abonnementskosten over.

Waarom Sim Only vergelijken?

Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van Holland. Wij hebben de afgelopen jaren dan ook de nodige ervaring opgedaan.

Uitsparen op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in Holland het aanbod van maarliefst 15 netwerk telecomproviders. Bovendien bieden wij de optie naast de prijzen ook de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je keuze voor een Sim Only.

Iedere dag wordt onze website voorzien van de meest actuele prijzen. Zo kun jij weloverwogen een optie maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan tevens om consumenten overbodige onkosten te besparen, zodat we zorgeloos met elkaar in contact kunnen blijven.

Wat is een SIM-only abonnement?

Een SIM-only abonnement, over het algemeen aangeduid als SIM-only, Sim Only of SimOnly, is een contract zonder een nieuwe smartphone.

Bij een SIM-only contract ontvang je normaal gesproken een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de aanbieder en niet voor een smartphone. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.

Een SIM-only contract is een prima beslissing wanneer je al een mobieltje hebt en daar nog tevreden over bent. En een SIM-only contract kan stukken goedkoper uitvallen dan aanbiedingen waarin wel een mobieltje is opgenomen.

Wil je wel een nieuwe mobiele telefoon , dan is het gewenst om SIM-only abonnementen met de aanschaf van een losse telefoon te vergelijken met abonnementen waarbij zowel apparaat als contract worden geleverd. Dit is vooral nuttig als je het geen probleem vindt om het toestel in een keer te betalen.

Stap je over naar een SIM-only abonnement dan is het van belang dat je de beschikking hebt over een simlockvrije mobiele telefoon. Normaal gesproken is dat het geval. Is dat niet zo, dan kan het apparaat (als je het langer dan een jaar in je bezit hebt) zonder extra kosten simlockvrij worden gemaakt door de partij waar je het toestel gekocht hebt.

Uitsparen door een Sim Only internet abonnement te verlengen

Wil je geld besparen op je maandelijkse onkosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je mobieltje contract in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only abonnement bij je huidige aanbieder zal al simpel enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je smartphonecontract is gebonden aan van je aanbieder. Niet alle aanbieders hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere aanbieders hanteren 6 maand. Het verlengen van je smartphone contract kan tevens nog eens tot maximaal 3 maand na verloop van je overeenkomst datum. Controleer op welk moment je overeenkomst stopt bij je telecomprovider en sluit meteen een goedkoper Sim Only contract af. De verlenging van je smartphoneabonnement gaat pas in vanaf het moment dat de overeenkomst datum verstreken is.

Scroll naar boven