sim only

Sim Only Tarieven Vergelijken

Vind u het lastig kiezen? Wij assisteren u daarmee. Met Sim Only vergelijken van onze site vergelijkt u de voordeligste abonnementen. U stelt zelf het contract samen en u kiest zelf de provider. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de beste providers en goede service.

Wat is een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement, in de regel aangeduid als Sim Only of Sim Only, is een contract zonder een nieuwe mobiele telefoon.

Een Sim Only contract is een prima beslissing wanneer je al een mobiele telefoon hebt en daar nog tevreden over bent. En een Sim Only abonnement kan stukken goedkoper uitvallen dan aanbiedingen waarin wel een mobiele telefoon is opgenomen.

Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

Heb je nog een goed werkende mobieltje waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse smartphone aan te schaffen, dan is het slim om een los Sim Only contract af te sluiten. Let er wel op dat je een contract neemt dat past bij je verbruik.

Aanschaf van een Sim Only abonnement heeft enkele voordelen ten opzichte van de aanschaf van een contract inclusief mobieltje.

 • Je kunt aanzienlijk geld besparen op de kosten.
 • Kies voor een korte looptijd, dan kun je in enkele stappen overstappen als een andere partij een goedkoper abonnement aanbiedt.
 • Aanwijzingen en gegevens over het vergelijken van een Sim Only abonnement

  Een abonnement voor je smartphone hoeft niet duur te zijn! Al zeker als je al in het bezit bent van een mooie luxe smartphone. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de bekende “Sim Only”. Een Sim Only abonnement is een abonnement waarbij je uitsluitend een simkaart ontvangt en dus zelf een smartphone die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je maandelijks betaalt een stuk minder zijn dan bij zonder een Sim Only abonnement. Zo is het bij een Sim Only heel standaard dat je een Sim Only abonnement afsluit voor €11 tot €21 per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas starten bij €30. Je bespaart al gauw vijftig procent op de onkosten van je abonnement. zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud overeenkomst gekocht is? Alleen de telecomprovider waarbij het mobieltje oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van het mobieltje verwijderen. In de praktijk betekent dat in de regel dat de consument nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen.

  Kies het juiste Sim Only abonnement

  Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je continu buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere internetbundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de arsenaal wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel mobiele telefonie bedrijven bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je telecomabonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter ook Sim Only aanbieders die een Sim Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je per maand veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit.}

  Welk toestel past bij een Sim Only abonnement?

  Sim Only-kaarten werken alleen op simlock vrije smartphones. Kortgezegd: een mobiel die alle providers accepteert. Tegenwoordig zijn de meeste mobiele telefoons simlock vrij. Ergens nog een oude toestel liggen? De oude provider kan de smartphone vrijgeven. Verder zijn er online tools en telecomzaken die de telefoon tevens simlock vrij kunnen maken.

  Waarom betaal ik de 1ste maand meer?

  Voor het vinden van een nieuw abonnement, maakt de telecomprovider kosten. De meeste aanbieders brengen die kosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Sommige providers verrekenen die kosten met de 1ste maand, anderen laten de aansluitkosten apart betalen.

  Waarom een Sim Only abonnement?

  Zoals gezegd bel je met een Sim Only aanbieding veel goedkoper dan met een normaal abonnement. Bovendien hoef je nergens aan vast te zitten, want er zijn verschillende providers met maandelijks opzegbare abonnementen. Naast de lage kosten en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, kun je tevens nog lekker met je vertrouwde toestel blijven bellen.

  Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn smartphone ?

  Er bestaan verscheidene formaten SIM-kaarten. De eerste mobieltjes hadden een SIM-kaart van het formaat van een creditcard 85 x 54 mm), de Full-size SIM danwel de doorsnee SIM.

  De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je met name terug in oudere mobiele telefoons.

  Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de continu kleiner wordende smartphones. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

  Niet alle Sim-kaarten passen in alle mobieltjes. Micro-SIM kaarten passen meestal wel in oudere smartphones, terwijl nieuwe typen veelal gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe smartphone met een ander formaat simkaart leverde daardoor veel administratieve rompslomp op en gedoe met bijvoorbeeld kaartvergroters en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de aanbieders tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle 3 gangbare formaten inzitten, je kunt het formaat dat je benodigd er uit drukken.

  Pluspunten Sim Only internet

  Een Sim Only abonnement boven een smartphone plus contract verkiezen zal betekenen dat je per maand bespaart op je mobieltje kosten. Bij je huidige telecomprovider zul je tevens nog eens meer korting krijgen wanneer je kiest voor het verlengen van je smartphone abonnement. Het verlengen van je mobieltje abonnement bij je huidige aanbieder houdt in niets meer dan dat je een nieuw contract aangaat voor een zekere periode. Doordat je kiest voor het verlengen van je overeenkomst zal de provider je belonen met extra gewin op je Sim Only abonnement. Je moet zelf actie ondernemen om te verlengen, want laat je het telefoonabonnement stilzwijgend doorlopen dan ontvang je geen extra korting.

Scroll naar boven