telfort sim only

Sim Only Vergelijken 4G

Ben je op zoek naar een Sim Only-contract dat goed bij jou past? Bel eenvoudig helpt je snel te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je immer de juiste keuzemogelijkheid. Bij Bel snel en simpel vind je de slimste Sim Only-aanbiedingen van alle grote providers als Vodafone en Simpel. Het maakt niet uit of je het meest voordelige Sim Only-abonnement zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Sim Only vergelijken: voor wie?

Een Sim Only abonnement is ideaal voor de volgende twee situaties:

  1. U heeft nog een (simlock vrije) smartphone
  2. U koopt een losse mobiel

Vergelijk Sim Only, kies zelf wat je nodig hebt en kies zelf hoeveel je betalen wilt. Een Sim Only contract aan gaan is eenvoudig. In de meeste gevallen zorgt nieuwe provider voor nummerbehoud en uw nieuwe simkaart wordt doorsnee thuisgestuurd.

Let op! Als u overstapt van een andere aanbieder, kan het zijn dat uw telefoon niet simlock-vrij is. Controleer of uw telefoon simlock vrij is voorafgaand u een Sim Only contract bestelt of gedurende het Sim Only vergelijken. Neem contact op met uw huidige aanbieder als u uw toestel simlock vrij wilt laten maken.

Sim Only vs. abonnement

Omdat je alleen een simkaart krijgt, is een Sim Only goedkoop in vergelijking met andere mobiele abonnementen. Je hoeft niet voor een smartphone te betalen, wat je merkt in de maandelijkse kosten. Een Sim Only kan, per maand, tot wel 70% voordeliger zijn dan een abonnement met smartphone. Een abonnement vergelijken met Sim Only loont dan ook zeker. Het grote voordeel van een goedkope Sim Only is dat je goedkoop kan bellen, sms’en en internetten. Omdat aanbieders geen dure telefoons hoeven te leveren, kunnen ze meer korting geven op het bedrag dat je per maand moet betalen voor het Sim Only abonnement.een mobile device zonder simlock|simlock vrije eenvoudige mobieltje } benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud overeenkomst gebruikt is? Alleen de telecomaanbieder waarbij het mobiele telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de mobiele telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat meestal dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe mobieltje moet kopen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Welk telefonie abonnement het betere bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het doorslaggevend om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe meestal bel je met je smartphone ? Vind je het van betekenis dat je razend efficiënt internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kun je kiezen tussen een periode van 1 of twee jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens Sim Only aanbieders die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je per maand veel meer dan op welk moment je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit.}

Hoe kun je het beste Sim Only aanbieders vergelijken?

Het bekijken van internet en mobiel bellen abonnement kunnen per maand verschillen kan door allereerst de minimale cluster belminuten te bepalen. Wie kiest voor een te klein telecomabonnement kunnen per periode veranderen loopt het perikel buiten de bundel te bellen. De aanbieder verwacht dan een bijbetaling. Bekijk oude telefoonrekeningen om achter het gemiddelde gebruik te komen.

Bellen en smsen tezamen

Bedenk voor het aan gaan het aantal verstandige te versturen berichten. Dat aantal kan gelijk zijn aan het aantal belminuten. Denk van tevoren goed na of veel sms’jes wel echt nodig zijn. Vandaag de dag zijn er welbeschouwd sociale media als iMessage en WhatsApp. Via deze diensten kunnen gebruikers tekstberichten sturen, zonder dat dit ten koste gaat van hun belbundel. Kijk vooral naar de prijs: soms kan een grotere of juist kleinere bundel interessanter zijn.

Wat is het geschatte dataverbruik?

Wie af en toe het nieuwsberichten leest, WhatsAppt en heel af en toe filmpjes kijkt, zal genoeg hebben aan zo’n 500 MB. Wie juist veel video’s bekijkt, kan beter kiezen voor een contract van 1000 MB of meer. In de praktijk hebben veel afnemers van Sim Only providers een te krappe bundel, waarmee ze moeten bijbetalen. Het gebruik van draadloos internet is tevens een oplossing.

Verschil tussen 3G en 4G netwerk

enkele aanbieders bieden tevens de mogelijkheid tussen 3G en 4G aan. 3G is snel genoeg om te kunnen Twitteren, Facebooken en WhatsAppen, maar te traag voor het bekijken van video’s. 4G heeft in de auto of in de trein een snelheid van 12,vijf megabyte per seconde. Wie stilstaat of loopt, kan een snelheid van 125 megabyte per seconde gebruiken.

Vergelijk tot slot voor de duur van het abonnement zonder mobieltje. meestal geldt: ‘Hoe langer het Sim Only abonnement, hoe lager de prijs.’ Bekijk voor het afsluiten eerst de ervaringen van voorgaande consumenten. Kopers hebben de optie een maandcontract af te sluiten om de aanbieder uit te proberen. Bevalt de Sim Only aanbieder niet, dan is de beller na een maand vrij om te gaan. Bevalt de aanbieder al een aantal maanden? Dan kan een jaarcontract een betere optie zijn. Het is goed ook de eenmalige installatiekosten te bekijken.

Waarom betaal ik de eerste maand meer?

Voor het aan gaan van een nieuw abonnement, maakt de aanbieder kosten. De meeste aanbieders brengen die kosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Een aantal providers verrekenen die onkosten met de 1ste maand, andere mensen laten de aansluitkosten apart betalen.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande abonnement (bijna) is afgelopen, kun je gaan en staan waar je wilt. Je kunt overstappen naar een andere telecomprovider, of juist verlengen bij je huidige provider. Zorg er wel voor dat je jouw abonnement actief verlengt, en daarmee een nieuw contract afsluit. Want tevens bij je eigen aanbieder kan stilzwijgend verlengen erg duur uitvallen. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, waardoor je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw contract aan met meestal tevens nieuwe actie)tarieven.

Stap je over van provider, dan wil je vanzelfsprekend wel je bestaande 06-nummer behouden. Die mogelijkheid is wettelijk geregeld, en aldus kun je bij alle providers gratis gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe telecomprovider zal dit helemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidige contract op en laten je weten op welk moment je nummer toch ook naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud ten hoogste 2 maanden voor het einde van je huidige overeenkomst aanvraagt.

Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

Loopt de contractduur van je contract op zijn eind, ben je tevreden over mobiele telefoon die je hebt en heb je geen behoefte om te upgraden naar een nieuwer mobiele telefoon , dan is het verstandig om over te stappen naar een Sim Only abonnement. Op deze manier bespaar je de onkosten voor de aanschaf van de mobiele telefoon. Niet alleen de eenmalige kosten, maar tevens de maandelijkse kosten die worden doorberekend voor de aanschaf van de mobiele telefoon.

Overstappen naar een Sim Only abonnement is daarom een goede manier om je maandelijkse uitgaven voor een Mobiel abonnement aanzienlijk te verlagen. En dat zonder in te boeten op de inhoud van de service (de cluster data, het aantal belminuten en het aantal sms’jes).

Een tweede voordeel is dat je kunt kiezen voor een per maand opzegbaar abonnement. Je bent daardoor veel flexibeler om over te stappen naar een andere aanbieder. Bij een contract inclusief mobiele telefoon teken je een overeenkomst voor 1 of twee 12 maanden. Sinds kort kun je ook hier bij een paar partijen voor maandcontracten kiezen, maar dan tegen een hoger maandbedrag, plus moet je het apparaat in 1 maal afbetalen als je opzegt.

Stel dat je per slot van rekening een nieuwe telefoon nodig hebt, dan kun je zelf een losse mobiel kiezen en aanschaffen. Nadeel kan zijn dat je het apparaat dan in één maal moet betalen.

Besparen door een Sim Only internet contract te verlengen

Wil je besparen op je maandelijkse onkosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je smartphone abonnement in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only contract bij je huidige provider zal al eenvoudig enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je telefoonabonnement hangt af van je telecomaanbieder. Sommige aanbieders hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere aanbieders hanteren 6 maand. Het verlengen van je telefoon contract kan tevens nog eens tot ten hoogste 3 maand na verloop van je contract datum. Controleer op welk moment je overeenkomst eindigt bij je provider en sluit subiet een goedkoper Sim Only contract af. De verlenging van je telefoonabonnement gaat pas in vanaf het moment dat de contract datum verstreken is.

Scroll naar boven