t mobile sim only

Sim Only Vergelijken Abonnement

Ben je op zoek naar een Sim Only-abonnement dat goed bij jou past? Bel easy helpt je snel te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je te allen tijde de juiste keuze. Bij Bel in enkele stappen en simpel vind je de goedkopere Sim Only-aanbiedingen van alle grote providers als KPN en Youfone. Het maakt niet uit of je het voordeligste Sim Only-contract zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Wat is een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement, over het algemeen aangeduid als Sim Only of Sim Only, is een contract zonder een nieuwe mobieltje.

Wil je wel een nieuwe smartphone , dan is het gewenst om Sim Only abonnementen met de aankoop van een losse telefoon te vergelijken met abonnementen waarbij zowel toestel als contract worden geleverd. Dit is met name doelmatig als je het geen probleem vindt om het toestel in een keer af te rekenen.

De diverse Sim Only abonnementen

Sim Only abonnementen verschillen qua databundel, belminuten en maandelijkse kosten. Zo kun je voor een nihil bedrag een Sim Only kopen met redelijk weinig internet, belminuten en sms’jes. Je kan er echter tevens voor kiezen om onbeperkt data, belminuten en sms’jes af te nemen.

Als je niet kiest voor Sim Only, maar voor een abonnement met telefoon, is het in de regel lastig in te schatten welk contract je moet kiezen. Bij Sim Only is dit een kleiner probleem omdat je jouw abonnement per maand kan ophogen en verlagen (verschilt per provider). Mocht je twijfelen, moet je dus goed opletten dat het ophogen én verlagen van je contract een mogelijkheid is bij jouw telecomprovider. Je kan dan het goedkopere met een lage bundel beginnen en deze, als het nodig is, ophogen.

De nadelen van een Sim Only abonnement

Een mogelijk vervelend iets van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als consument zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is. zonder simlock|simlock vrije willkeurige mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud overeenkomst verkregen is? Alleen de telecomaanbieder waarbij het smartphone oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat over het algemeen dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet aanschaffen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het goedkopere bij jou past hangt af van verscheidene factoren. Zo is het van belang om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend simpel internet hebt? Of maak je in principe alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type Sim Only abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter tevens aanbieders die een Sim Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een mobiele telefonie bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit.}

Hoe kun je het goedkopere Sim Only providers vergelijken?

Het vergelijken van Sim Only abonnement kunnen per maand anders zijn kan door allereerst de minimale bundel belminuten te bepalen. Wie kiest voor een te klein Sim Only abonnement kunnen per periode veranderen loopt het risico buiten de bundel te bellen. De Sim Only aanbieder verwacht dan een bijbetaling. Bekijk oude smartphonerekeningen om achter het gemiddelde gebruik te komen.

Bellen en smsen tezamen

Bedenk voor het vinden het aantal interessante te versturen berichten. Dat aantal kan gelijk zijn aan het aantal belminuten. Denk van tevoren goed na of veel sms’jes wel echt nodig zijn. Op het moment zijn er immers diensten om te chatten als iMessage en WhatsApp. Via deze diensten kunnen gebruikers tekstberichten sturen, zonder dat dit ten koste gaat van hun belbundel. Kijk ook naar de vaste lasten: soms kan een grotere of juist kleinere bundel voordeliger zijn.

Wat is het geschatte dataverbruik?

Wie af en toe het laatste nieuws leest, WhatsAppt en heel af en toe filmpjes kijkt, zal genoeg hebben aan zo’n 500 MB. Wie juist veel video’s bekijkt, kan beter kiezen voor een abonnement van 1000 MB of meer. In de praktijk hebben veel consumenten van aanbieders een te krappe bundel, waardoor ze moeten bijbetalen. Het gebruik van WiFi is tevens een oplossing.

Verschil tussen 3G en 4G netwerk

een aantal providers bieden ook de optie tussen 3G en 4G aan. 3G is efficiënt genoeg om te kunnen Twitteren, Facebooken en WhatsAppen, maar te traag voor het bekijken van video’s. 4G heeft in de auto of in de trein een snelheid van 12,5 megabyte per seconde. Wie stilstaat of loopt, kan een snelheid van 125 megabyte per seconde gebruiken.

Vergelijk tot slot voor de duur van het abonnement. gewoonlijk geldt: ‘Hoe langer het telefonie abonnement, hoe lager de prijs.’ Bekijk voor het vinden eerst de ervaringen van voorgaande kopers. Consumenten hebben de mogelijkheid een maandovereenkomst af te sluiten om de aanbieder uit te proberen. Bevalt de Sim Only aanbieder niet, dan is de koper na een maand vrij om te gaan. Bevalt de Sim Only aanbieder al een paar maanden? Dan kan een overeenkomst voor een jaar een betere optie zijn. Het is verstandig tevens de eenmalige installatiekosten te bekijken.

Wat voor telefoonabonnement sluit jij af?

Veel mobieltje gebruikers komen vaak voor een dilemma te staan als ze hun telecomcontract kunnen verlengen. Gaan ze door met de huidige provider of stappen ze over? De optie hangt vaak van meerdere factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de maandelijkse kosten, de polisvoorwaarden en de prijs voor een mobiele telefoon. Om hier antwoorden op te krijgen is grond research voor nodig. Dat kost vaak veel tijd, want het is veel uitzoekwerk. Via dit artikel gaan we jou proberen op weg te assisteren door de grote verschillen in kaart te brengen tussen een contract met smartphone en een Sim Only abonnement.

Sim Only abonnement

Als iemand aan Sim Only hoort, dan denkt diegene gelijk aan de lage onkosten iedere maand. Dit is tevens de reden dat veel klanten overstappen en kiezen voor een Sim Only abonnement. Voor een paar euro elke maand zijn ze voorzien van genoeg belminuten en MB’s. Veel aanbieders merken ook op dat Sim Only telkens populairder wordt en gaan daardoor de strijd met elkaar aan. Er worden soms hele betaalbare smartphoneabonnementen gedekt om smartphonegebruikers te lokken. Dit heeft vanzelfsprekend veel invloed op de keus van de telecomaanbieder. Echter moet een gebruiker ook kijken naar het duur van het contract en het opzegtermijn. Bij de meeste Sim Only provider is dat heel flexibel, maar toch ook kunnen daar tevens verschillen in zitten. Laat je dus niet om de tuin leiden en doe grondig research wat iedereen te bieden heeft voordat je een keuzemogelijkheid maakt.

Contract met een mobieltje

Waar voorheen de abonnementen met mobieltje erg populair waren, zo is het tegenwoordig een stuk minder gesteld. In de tijden van bezuinigen kiezen veel consumenten in de regel voor de goedkope mogelijkheden. Sim Only gaat het in deze kwestie winnen van een abonnement met mobieltje. Hoewel je bij deze abonnementssoort een gratis smartphone krijgt, hebben veel klanten geen zin om iedere maand zoveel neer te leggen. Bovendien gaat een ieder steeds zuiniger met hun mobieltje om, dus is de keuzemogelijkheid voor een nieuw mobieltje is geen trigger meer om voor een duurder contract te gaan. Wij wensen je veel succes met de mogelijkheid voor het volgende smartphoneabonnement.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande abonnement (bijna) is afgelopen, kun je doen wat je wilt. Je kunt overstappen naar een andere telecomprovider, of juist verlengen bij je huidige aanbieder. Zorg er wel voor dat je jouw abonnement actief verlengt, en daarmee een nieuw abonnement afsluit. Want ook bij je eigen aanbieder kan stilzwijgend verlengen erg duur zijn. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, en je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw contract aan met in de regel tevens nieuwe actie)tarieven.

Stap je over van telecomprovider, dan wil je allicht wel je bestaande mobiele nummer behouden. Die mogelijkheid is wettelijk geregeld, en derhalve kun je bij alle providers zonder extra kosten gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe telecomaanbieder zal dit volledig voor je regelen. Zij zeggen je huidige contract op en laten je weten op welk moment je nummer toch ook naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud ten hoogste twee maanden voor het einde van je huidige contract aanvraagt.

Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

Heb je nog een goed werkende mobiele telefoon waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobiele telefoon aan te schaffen, dan is het verstandig om een los SIM-only abonnement af te sluiten. Let er wel op dat je een abonnement neemt dat past bij je verbruik.

De meeste aanbieders bieden SIM-only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (hoeveelheid data, minuten en sms’jes per maand) veelal identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij terstond een nieuwe mobieltje wordt geleverd. Bijvoorbeeld Vodafone en Tele2.

En er zijn providers die zich 100% gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. Bijvoorbeeld Simyo of Simpel. De prijzen bij dit soort partijen zijn over het algemeen laag.

Aanschaf van een SIM-only abonnement heeft enkele voordelen ten opzichte van de aanschaf van een contract inclusief mobieltje.

  • Je kunt best geld besparen op de kosten.
  • Kies voor een korte contractduur, dan kun je snel overstappen als een andere partij een goedkoper contract aanbiedt.

    Overstappen naar een nieuwe aanbieder

    Al je een Sim Only abonnement aangaat bij een telecomaanbieder waarbij je nog geen consument bent dan kun je bij de meeste aanbieders gebruik maken van een overstap service. Met deze service hoef jezelf niets te regelen en verloopt het overstappen naar het voordeligste Sim Only abonnement zonder problemen. Je Sim Only provider regelt dan voor jou al het papierwerk wat erbij komt kijken om van de ene naar de andere telecomaanbieder over te stappen. Tevens als je gebruik wilt maken van nummerbehoud kun je dit kiezen en je Sim Only provider regelt dat je een Sim Only abonnement krijgt met je huidige mobieltje nummer. Het enige wat je nog hoeft aan te geven aan je nieuwe telecomprovider zijn je persoonlijke gegevens, je huidige mobiele nummer en welke simkaart je wenst te bekomen. Op welk moment alles is geregeld ontvang je binnen enkele dagen een Sim Only starterspakket thuis van je nieuwe telecomaanbieder. Stop de verwerven simkart in je simlock vrije mobieltje en je kunt linea recta gebruik maken van je goedkope Sim Only abonnement!

Scroll naar boven