vodafone sim only

Telefoonabonnementen Vergelijken Sim Only

Ben je op zoek naar een Sim Only-abonnement dat goed bij jou past? Bel simpel helpt je easy te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je immer de juiste optie. Bij Bel eenvoudig vind je de beste Sim Only-aanbiedingen van alle grote aanbieders als T-Mobile en Ben. Het maakt niet uit of je het meest goedkope Sim Only-contract zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Waarom Sim Only?

Bij een Sim Only krijgt u een nieuwe simkaart die u in uw eigen, vertrouwde toestel kunt plaatsen. Op deze manier kunt u nog enkele twaalf maanden gebruik maken van uw smartphone. Vergelijk Sim Only abonnementen en kom er snel achter wat het slimste contract voor u is. U kiest simpelweg een telecomprovider, stelt uw abonnement samen en meldt u aan voor een Sim Only abonnement. Vergelijk Sim Only en zie welk abonnement het beste bij u past. Deze site regelt de rest voor u.

Sim Only vergelijken: tips

Sim Only vergelijken kan een hele klus zijn. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hou dan de volgende dingen in gedachten:

  • Een virtuele provider is in de regel goedkoper dan de beheerder van het netwerk. Zij hebben minder naamsbekendheid en zullen hierdoor wat meer concurreren.
  • Een contract met een geldigsheidsduur van 2 12 maanden is meestal voordeliger dan een contract met een geldigheid van een 12 maanden.
  • Wilt u nergens aan vast zitten? Er zijn tevens Sim Only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn.

Controleer bij het Sim Only vergelijken ook de voorwaarden van alle telecomaanbieders. Zo zijn er aanbieders die belminuten afronden naar boven of extra kosten rekenen wanneer u gebruik maakt van internet buiten uw bundel.

Controleer ook welk model simkaart uw telefoon ondersteunt.

Stapt u over naar een andere telecomprovider? Check dan bij het Sim Only vergelijken of uw toekomstige telecomaanbieder aan nummerbehoud doet. x 54 mm), de Full-size SIM danwel de gangbare SIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je met name terug in oudere mobieltjes.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de telkens kleiner wordende mobiele telefoons. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle smartphones. Micro-SIM kaarten passen meestal wel in oudere mobieltjes, terwijl nieuwe typen veel gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe toestel met een ander formaat simkaart leverde daardoor veel gedoe op en gedoe met onder meer kaarthoudertjes/kaartvergroters en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de aanbieders tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen als je een nieuwe mobiel hebt gekocht en je oude kaart kan er niet in. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle 3 gewone formaten inzitten, je kunt het formaat dat je benodigd er uit drukken.

Sim Only nummerbehoud

Stap jij over op een nieuw Sim Only abonnement, maar wil je smartphone nummer behouden? Dit is mogelijk, maar het is wel belangrijk dat je dit aangeeft bij het invullen van jouw gegevens. Als je het niet doorgeeft, is de kans groot dat nummerbehoud later niet meer een optie is. Ook voor Sim Only met nummerbehoud ben je aan het juiste adres.

Tips en informatie over het vergelijken van een Sim Only abonnement

Een abonnement voor je telefoon is niet te allen tijde heel duur! Al zeker als je al in het bezit bent van een perfecte smartphone. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te kopen is er de zogenoemde “Sim Only”. Een abonnement is een overeenkomst voor telecom waarbij je uitsluitend een simkaart gebruikt en dus zelf een luxe smartphone in huis moet hebben. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je jaarlijks betaalt heel erg minder zullen worden dan bij toestel met abonnement. Zo is het bij een Sim Only heel gebruikelijk dat je een telefonie abonnement afsluit voor €12 tot €22 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een mobieltje pas aanvangen bij €29. Je bespaart al gauw een vermogen op de onkosten van je contract zonder mobiele telefoon. zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de mobieltje oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de mobiele telefoon verwijderen. In de praktijk houdt in dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je telkens buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe Sim Only abonnement een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de collectie wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de kans om lopende je contract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste Sim Only aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter tevens providers die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een Sim Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een Sim Only abonnement van 24 maanden afsluit.}

Wat is het verschil tussen een contract en Sim Only?

Bij een Sim Only abonnement neemt de klant geen smartphone af, maar alleen een simkaart. Op de kaart staan alleen de abonnementsgegevens en het telefoonnummer. De afnemer van het Sim Only abonnement, moet zelf een telefoon regelen.

Bij een toestel met abonnement, geldt een maandelijkse prijs, waarbij de toestel, belminuten, sms’jes en dataverkeer bij de premie zijn inbegrepen.

Waarom betaal ik de eerste maand meer?

Voor het vinden van een nieuw abonnement, maakt de provider kosten. De meeste aanbieders brengen die onkosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Een aantal providers verrekenen die kosten met de 1ste maand, andere personen laten de aansluitkosten apart betalen.

Waarom Sim Only vergelijken?

Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van ons land. Wij hebben de afgelopen jaren dan ook de nodige ervaring opgedaan.

Geld overhouden op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in Nederland het aanbod van maarliefst 15 netwerk aanbieders. Bovendien bieden wij de mogelijkheid naast de prijzen ook de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je optie voor een Sim Only.

Dagelijks wordt onze website voorzien van actuele prijzen. Zo kun jij weloverwogen een keus maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan ook om consumenten onnodige onkosten te uitsparen, zodat we zorgeloos met elkaar in contact kunnen blijven.

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidige telecomaanbieder. Wat gebeurt er nu?

Je hebt een nieuw Sim Only contract uitgekozen en bent er zeker van dat je jouw contractuele verplichtingen van je ‘oude’ contract volledig bent nagekomen.

Het enige dat je nu hoeft te doen is contact op te nemen met je huidige telecomprovider of met de partij waarbij je het Sim Only contract gaat afsluiten, om door te geven dat je wilt overstappen naar het Sim Only abonnement dat je hebt geselecteerd.

Hierna zal je Sim Only contract ingaan op het moment dat je ‘oude’ contract eindigt met een maximum van 30 dagen na afloop van dit ‘oude’ abonnement. Dat is mede afhankelijk van het moment waarop je doorgeeft dat je wilt overstappen naar het door jou geselecteerde Sim Only abonnement.

Bij de meeste providers kun je bovenstaande ook regelen door in te loggen op de pagina van je huidige telecomaanbieder. Wel zo duidelijk.

Overstappen naar een Sim Only abonnement bij je huidige aanbieder levert zeker pluspunten op. Zo betaal je geen activatie- of aansluitkosten en bij de meeste partijen krijg je ook korting. Dit laatste omdat je wel tekent voor een nieuwe geldigheid van het contract.

Voordelen Sim Only internet

Een Sim Only contract boven een mobieltje plus abonnement verkiezen zal betekenen dat je elke maand bespaart op je mobiele telefoon kosten. Bij je huidige aanbieder zul je tevens nog eens meer korting krijgen wanneer je kiest voor het verlengen van je mobiele telefoon abonnement. Het verlengen van je mobieltje contract bij je huidige provider houdt in niets meer dan dat je een nieuw overeenkomst aangaat voor een bepaalde periode. Doordat je kiest voor het verlengen van je contract zal de aanbieder je belonen met extra gewin op je Sim Only abonnement. Je moet zelf actie ondernemen om te verlengen, want laat je het smartphoneabonnement stilzwijgend doorlopen dan ontvang je geen extra korting.

Scroll naar boven