reisverzekering en annuleringsverzekering

Tijdelijke-Reisverzekering

Op het moment is het voor veel mensen belangrijk om er zich mee bezig te houden dat een ongeluk meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie wanneer u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor weggaan kan het gebeuren dat met een onverwachte situatie waardoor u niet van huis kunt, maar ook gedurende uw tochtje kunnen er zich acute problemen voordoen. Het afsluiten van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van een aantal zaken af. bijvoorbeeld waar je vakantie naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering enkele euro per jaar.

Dat het aan gaan van een reisverzekering vanzelfsprekend is voor veel mensen die zorgeloos een tochtje wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De goedkoopste reisverzekering aan gaan is op het moment door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking zeer gemakkelijk, maar voor veel natuurlijke personen is ook het vinden van een de betere reisverzekering een vereiste. Een de voordeligste en een goede reisverzekering in 1 aan gaan is perfect mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigheid van de reisverzekering in kwestie net als met de beschermingen die aangeboden. Voor wat dit laatste betreft is het best wel interessant om rekening te houden met de regio naar waar u op vakantie gaat. bepaalde beschermingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk aleen gedekt mits de reis zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantiereis gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, daardoor zou het kunnen dat u onvoorziene onkosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisonkosten als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het privekliniek komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde gelegenheid op ziekte.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten: zo snel doe je dat

Deze website heeft een duidelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via onze website kun je heel gratis een reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou voordeligste verzekering hebt opgedoken, kun je gelijk jouw reisverzekering afsluiten. Dat kan helemaal online en je ziet terstond of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Kortlopend of doorlopend?

De meest belangrijke vraag die je je zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt afsluiten of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je 36vijf dagen door gedekt voor ongemakken op vakantiereis. Dat is ten tijde van je tochtje maar in de regel alsook gedurende dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is in de regel handig voor iedereen die vaker dan 1 maal per jaar op vakantie gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde vakantiereis en duurt zo lang als je vakantiereis duurt.

Kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is al eenvoudig voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Singles of koppels die meer dan enkele weken per jaar op reis gaan, kunnen misschien beter een doorlopende reisverzekering aan gaan. Voor gezinnen ligt deze grens al bij 2 weken. Deze periode hoeft niet aaneengesloten te zijn.

Een kortlopende reisverzekering kost je per reis al efficiënt een enkele tientjes, terwijl een doorlopende reisverzekering maar enkele euro per maand kost. ook betaal je voor een kortlopende reisverzekering steeds weer poliskosten. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je de aansluitkosten maar 1 keer.

Voordeligste reisverzekering

wanneer u een reis heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig een mogelijkheid zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke bedreigingen met betrekking tot uw welverdiende reis zijn betaalt kan het slim zijn om een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een kortlopende reisverzekering afsluiten kan voor personen die slechts 1 maal per jaar op vakantiereis gaan de meest slimme mogelijkheid zijn. Op deze manier genieten ze uiteindelijk van een geschikte dekking voor hun geplande reis, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met nutteloos hoge kosten. Gaat u met zekerheid enkele malen op reis gaan in het komende jaar? In dat situatie is de optie om een doorlopende reisverzekering aan te gaan te allen tijde het verstandigst. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit op de keper beschouwd immer van de meest optimaleverzekering.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor medische kosten (soms heb je die alsook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en zorg dat je niet dubbel verzekerd bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel uitsparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er op de keper beschouwd wat gebeurt wil je graag dat de gebreken eenvoudig wordt betaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg van belang bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotoapparatuur, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis immers moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf te annuleren als gevolg van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door bepaalde omstandigheden tijdens je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering afsluiten. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven