Uitvaartkosten vergelijken

Er worden door Nederlandse verzekeraars verschillende typen uitvaartverzekeringen aangeboden. Iedere uitvaartverzekering heeft z’n eigen voor- en nadelen voor een verzekerde. Om een keuze te kunnen maken die naadloos aansluit bij uw persoonlijke wensen is het logisch om van te voren na te gaan welke de varianten verzekeringen. U kunt zich hierbij laten adviseren door de verzekeringsspecialisten van de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

De meest populaire uitvaartverzekering is de naturaverzekering. Hierbij krijgen uw nabestaanden geen financiële betaling om uw uitvaart te organiseren, maar worden zij gecompenseerd met diensten en materialen. Denk aan het drukken van rouwkaarten, enzovoorts. Lees voor het aangaan van een naturaverzekering goed welke diensten precies onder de dekking van uw uitvaartverzekering vallen.

Wat kost een uitvaart?

Een kapitaalverzekering of naturaverzekering? 

Het kan enorm lastig zijn om een keuze te maken tussen een kapitaal- of naturaverzekering wanneer u een uitvaartverzekering af wilt sluiten. In Nederland heeft 80% van de verzekerden een van deze twee soorten uitvaartverzekeringen afgesloten. Het voordeel van een kapitaalverzekering kan zijn dat het voor uw nabestaanden

Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten 

Door de veelvudigheid aan eigenschappen die verzekeraars bieden op het gebied van uitvaartverzekeringen is het verstandig om vooraf diverse uitvaartverzekeringen en verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Hierbij vult u een aantal persoonlijke gegevens, waaronder uw leeftijd in, waarna de tool de verschillende mogelijkheden aan u voorlegt. Des te ouder u bent, des te hoger zal logischerwijs de kostprijs voor uw uitvaartverzekering ook zijn.

Let bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen goed op de dekking die een bepaalde verzekering u biedt. U wilt voorkomen dat u gedekt bent voor onkosten die u niet zult maken, maar u wilt uw nabestaanden ook niet met overtollig hoge onkosten opschepen. Het is belangrijk om vooraf af te wegen of te betalen prijs opweegt tegen de onkosten die uw nabestaanden zullen moeten maken bij een uitvaart.

Wat kost een uitvaart? 

Gemiddeld genomen kost een begrafenis of een crematie zo’n €7000,-. Het is vanzelfsprekend sterk van uw persoonlijke voorkeuren afhankelijk wat de exacte onkosten voor een uitvaart zullen zijn. In de laatste jaren is er bijvoorbeeld een duidelijke prijsstijging te zien in de kosten voor de gehele uitvoering van een uitvaart.

Laat je nabestaanden onbekommerd achter

Uitvaartverzekeringen vergelijken staat bij veel klanten niet bovenaan de prioriteitenlijst terwijl het welbeschouwd heel verstandig is om te doen. Door een uitvaartverzekering aan te gaan en je laatste wensen vast te leggen zorg je voor een zo zonder zorgen mogelijk rouwproces van je nabestaanden. Daarbij gaat het niet alleen om de keus of je begraven of gecremeerd wilt worden. Tevens de kosten voor de uitvaartkist, rouwkaarten, eventuele bloemstukken, een uitvaartbegeleider, overledenevervoer en een grafsteen zijn hiermee gedekt. Omdat het uitvaartverzekeringen vergelijken geen gewone opgave is, geven we je hier alvast antwoorden op in de regel gestelde vragen.

Welke uitvaartverzekeringsvormen zijn er?

Bij iedere uitvaartverzekeraar kun je in de regel sowieso kiezen uit twee verscheidene uitvaartverzekeringsvormen. Aan de ene kant is dit een verzekering in producten en uitvaartdiensten en aan de andere kant is dit een verzekering in geld. Welke van deze 2 verzekeringsvormen je het goedkopere past, verschilt per geval.

Producten- en uitvaartdienstenverzekering

Bij de verzekering voor producten- en uitvaartdiensten wordt geen geld uitgekeerd. Je bepaalt zelf welke hoedanigheid de producten en uitvaartdiensten moeten krijgen.

Uitvaartverzekering online regelen

Zo kun je tegenwoordig ook online je uitvaartverzekering regelen. De aanbieders van de online uitvaartverzekeringsvormen geven aan de kosten hierdoor zo laag mogelijk te kunnen houden. Om die reden kom je gedurende het online uitvaartverzekeringen vergelijken termen tegen als ‘budget uitvaartverzekering’ en ‘de scherpste uitvaartpremies’. Ook hiervoor geldt: kies wat het beste bij je past. Maak een afspraak met een uitvaartverzekeraar als je een persoonlijk contact wilt. Kies voor een online uitvaartverzekering op welk moment je jouw verzekering snel maar effectief wilt afsluiten.

Scroll naar boven