sim only

Vergelijk Abonnement Sim Only

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt u uitsparen op uw telefoonabonnement, kunt u Sim Only vergelijken en het voordeligste contract vinden. Als u al een toestel heeft, is een Sim Only abonnement ideaal voor u, want hierbij betaalt u enkel de abonnementskosten en niets extra voor het mobiele telefoon.

Sim Only vergelijken

Telkens meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een smartphone aankopen en daar een Sim Only contract bij aanschaffen, of dat consumenten eerst voor een contract met telefoon kiezen en na de duur van het abonnement overstappen op Sim Only omdat zij hun telefoon nog goed genoeg vinden.

De prijzen van Sim Only abonnementen verschillen flink; met onze vergelijker kun je goedkope Sim Only vergelijken. Op deze site vergelijk je in enkele stappen en simpel Sim Only abonnementen en vind je efficiënt de meest voordelige Sim Only aanbiedingen die aan je wensen voldoen. Je hebt de keus uit alle Sim Only aanbieders die in ons land actief zijn.

Sim Only met 4G

Als je kiest voor een databundel met 4G, raden wij aan om te kiezen voor ten minste 1000MB aan internetdata. Op de keper beschouwd is het slimmer om een wat groter abonnement te kiezen; mocht je per ongeluk niet verbonden zijn met WiFi, ga je al simpel buiten je bundel. Met 3G internet is het kwaliteitsverschil groter, dus dan heb je sneller door dat je niet met WiFi verbonden bent.

Sommige Sim Only aanbieders bieden hun gebruikers tevens de mogelijkheid om elke maand een 4G bundel te activeren zodat zij kunnen profiteren van sneller en stabieler mobiel internet. Als je supereenvoudig internet via de smartphone wilt, kun je dit zelf activeren. Dit kost vrijwel altijd zo’n €5 extra per maand. Deze extra keuze loopt over het algemeen automatisch door, behalve als je het voor de nieuwe maand weer deactiveert.

Tips en kennis over het vergelijken van een Sim Only abonnement

Een contract voor je telefoon is niet immer heel duur! En tevens zeker als je al in het bezit bent van een perfecte smartphone. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te hebben is er de zogeheten “Sim Only”. Een telefonie abonnement is een telecomabonnement waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een smartphone die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je jaarlijks betaalt heel erg niet zo hoog zijn dan bij apparaat met abonnement. Zo is het bij een Sim Only heel normaal dat je een abonnement ondertekent voor €11 tot €21 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een smartphone pas aanvangen bij achtentwintig euro. Je bespaart al gauw veertig procent of meer op de onkosten van je abonnement. zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst verkregen is? Alleen de telecomprovider waarbij het smartphone oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van het mobieltje weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet aankopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Welk Sim Only abonnement het betere bij jou past hangt af van verscheidene eigenschappen. Zo is het van invloed om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe meestal bel je met je toestel? Vind je het doorslaggevend dat je razend snel internet hebt? Of maak je in principe alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je benodigd en de maandelijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Er zijn op het moment echter ook aanbieders die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een Sim Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je elke maand veel meer dan op welk moment je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit.}

Hoe kun je het betere Sim Only aanbieders vergelijken?

Het naast elkaar leggen van van abonnement kunnen per dag verschillen kan door allereerst de minimale reeks belminuten te bepalen. Wie kiest voor een te nihil telefonie abonnement kunnen per paar weken veranderen loopt het perikel buiten de bundel te bellen. De provider verwacht dan een bijbetaling. Bekijk oude telefoonrekeningen om achter het gemiddelde gebruik te komen.

Bellen en smsen tezamen

Bedenk voor het aan gaan het aantal interessante berichten. Dat aantal kan gelijk zijn aan het aantal belminuten. Denk van tevoren goed na of veel sms’jes wel echt nodig zijn. Vandaag de dag zijn er tenslotte sociale media als iMessage en WhatsApp. Via deze diensten kunnen gebruikers tekstberichten sturen, zonder dat dit ten koste gaat van hun beltegoed. Kijk vooral naar de vaste lasten: soms kan een grotere of juist kleinere bundel goedkoper zijn.

Wat is het geschatte dataverbruik?

Wie af en toe het nieuws leest, WhatsAppt en heel af en toe Youtube kijkt, zal genoeg hebben aan zo’n 500 MB. Wie juist veel video’s bekijkt, kan beter kiezen voor een abonnement van 1000 MB of meer. In de praktijk hebben veel kopers van Sim Only providers een te krappe bundel, waarmee ze moeten bijbetalen. Het gebruik van draadloos internet is tevens een oplossing.

Verschil tussen 3G en 4G netwerk

sommige providers bieden tevens de keus tussen 3G en 4G aan. 3G is simpel genoeg om te kunnen Twitteren, Facebooken en WhatsAppen, maar te traag voor het bekijken van video’s. 4G heeft in de auto of in de trein een snelheid van 12,vijf megabyte per seconde. Wie stilstaat of loopt, kan een snelheid van 125 megabyte per seconde gebruiken.

Vergelijk tot slot voor de duur van het contract zonder mobiele telefoon. gewoonlijk geldt: ‘Hoe langer het Sim Only abonnement, hoe lager de prijs.’ Bekijk voor het afsluiten eerst de ervaringen van voorgaande kopers. Consumenten hebben de optie een maandovereenkomst af te sluiten om de Sim Only aanbieder uit te proberen. Bevalt de provider niet, dan is de klant na een maand vrij om te gaan. Bevalt de mobiele telefonie bedrijven al een paar maanden? Dan kan een contract voor een jaar een betere optie zijn. Het is verstandig tevens de eenmalige installatiekosten te bekijken.

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

4G is een nieuwere techniek voor internetverbinding op de mobiele telefoon. 3G en 4G verschillen vooral in de snelheid: bij 3G kan de gebruiker maximaal acht Mbit per seconde gebruiken. Bij 4G is dat 150 Mbit per seconde. 4G werkt alleen op nieuwere mobieltjes, terwijl 3G op veruit de meeste telefoons werkt.

Waarom een Sim Only abonnement?

Zoals gezegd bel je met een Sim Only aanbieding veel voordeliger dan met een normaal abonnement. Bovendien hoef je nergens aan vast te zitten, want er zijn verschillende aanbieders met per maand opzegbare abonnementen. Naast de lage kosten en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, kun je tevens nog lekker met je vertrouwde apparaat blijven bellen.

Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

Heb je nog een goed werkende smartphone waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobiele telefoon aan te schaffen, dan is het interessant om een los SIM-only abonnement af te sluiten. Let er wel op dat je een abonnement neemt dat past bij je verbruik.

De meeste providers bieden SIM-only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (reeks data, minuten en sms’jes per maand) erg veel identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij onmiddellijk een nieuwe smartphone wordt geleverd. Onder andere Vodafone en Tele2.

En er zijn providers die zich 100% gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. Bijvoorbeeld Simyo of Simpel. De prijzen bij dit soort partijen zijn meestal laag.

Aanschaf van een SIM-only contract heeft enkele voordelen ten opzichte van de aanschaf van een contract inclusief mobiele telefoon.

  • Je kunt aanzienlijk geld besparen op de kosten.
  • Kies voor een korte looptijd, dan kun je eenvoudig overstappen als een andere partij een voordeliger abonnement aanbiedt.

    Geld overhouden door een Sim Only internet contract te verlengen

    Wil je besparen op je maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je mobieltje contract in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only contract bij je huidige telecomaanbieder zal al snel enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je smartphoneabonnement is gebonden aan van je telecomaanbieder. Niet alle providers hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere aanbieders hanteren 6 maand. Het verlengen van je toestel contract kan tevens nog eens tot ten hoogste 3 maand na verloop van je contract datum. Controleer wanneer je overeenkomst eindigt bij je telecomprovider en sluit acuut een voordelig Sim Only contract af. De verlenging van je telefoonabonnement gaat pas in vanaf het moment dat de contract datum verstreken is.

Scroll naar boven