opstalverzekering afsluiten

Vergelijk Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via deze site is heel simpel. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je maandprijs kunt besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het betere bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Op deze website kun je simpel je opstalverzekering vergelijken op premie én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Deze website heeft een grote vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst vijfenzeventig verscheidene verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult een paar vragen in en je ziet spoorslags welke verzekeringen het slimste bij jouw situatie passen. De verzekering van je keuzemogelijkheid kun je ook meteen online vinden. Binnen tien minuten kun je goed verzekerd zijn en flink besparen.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel in enkele stappen en simpel de beste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt enkele vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je ogenblikkelijk de 3 voordeligste deals voor je opstalverzekering die je tevens acuut online kunt afsluiten. De goedkoopste opstalverzekering staat hier ook altijd bij. Je kunt vanzelfsprekend ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens linea recta de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op een website, simpel toch?

Beëindigen bij premieverhoging

Als de verzekeringsmaatschappij de maandprijs van jouw opstalverzekering verhoogd, kun je je verzekering er aanstonds annuleren. Je moet dat wel binnen 30 dagen nadat de maandprijs is verhoogd doen. Dit mag tevens als de voorwaarden worden gewijzigd in jouw nadeel. In beide gevallen moet het een aanpassing zijn die voor alle klanten wordt gedaan, en niet alleen voor jou.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering vinden is dan niet altijd nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit normaal gesproken een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering vergoedt in dit situatie gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en bijvoorbeeld een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE immer voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Dezelfde verzekeraar als inboedelverzekering

Wil jij naast een opstalverzekering tevens een verzekering aan gaan voor je inboedel? Verzeker deze dan bij dezelfde verzekeraar. Je voorkomt dan ook narigheid bij het vaststellen onder welke verzekering de gebreken valt, aangezien er maar een aanspreekpunt is. Ook krijg je hierdoor meestal een goedkope premie, omdat je beide verzekeringen in een pakket verzekerd.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering aan gaan niet nodig. Als er schade ontstaat aan de opstal door brand, storm of onder andere inbraak, dan zijn de onkosten van de opgelopen schade voor de eigenaar van de woning. De losliggende spullen in je huis dien je wel zelf te verzekeren met een inboedelverzekering.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal verzekerd bent op welk moment de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe woning} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een kliklaminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet belangrijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven