telfort sim only

Vergelijk Sim Only

Ben je op zoek naar een Sim Only-contract dat goed bij jou past? Bel eenvoudig helpt je easy te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je te allen tijde de juiste keuze. Bij Bel eenvoudig en simpel vind je de voordeligste Sim Only-aanbiedingen van alle grote aanbieders als T-Mobile en Simpel. Het maakt niet uit of je het voordeligste Sim Only-contract zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Wat is Sim Only?

Bij een Sim Only contract krijg je alleen een simkaart; de smartphone moet je dus zelf aanschaffen. Je simkaart heeft een eigen mobiel telefoonnummer en daaraan zijn je abonnementsgegevens gekoppeld.

Vergeet niet dat je een simlockvrije telefoon nodig hebt als je kiest voor een Sim Only abonnement. Als telefoons los verkocht worden, zijn dit in de meeste gevallen simlockvrije smartphones.

De verschillende simkaarten

Bij Sim Only, oftewel simkaart only, betaal je alleen voor het abonnement dat op de zonder extra kosten simkaart staat. Er zijn simkaarten in drie verscheidene soorten: je hebt een ordinaire simkaart, een micro simkaart en een nano simkaart. Hiervan is de standaard simkaart de grootste, gevolgd door de micro simkaart en de nano simkaart.De meest populaire mobiele telefoons die de laatste jaren uitgebracht zijn, zoals de iPhone 5/6 en de Samsung Galaxy S6, maken gebruik van een nano simkaart. De iets oudere mobieltjes hebben in de regel een micro simkaart nodig. De algemene simkaart wordt continu minder gebruikt in mobieltjes.

Als je een Sim Only abonnement bestelt, krijg je bij de meeste providers een 3-in-1 simkaart. Dit houdt in dat je immer de juiste simkaart hebt voor jouw mobieltje ; je simkaart knippen is dus niet nodig. Als de provider van je keuzemogelijkheid geen 3-in-1 simkaart levert, krijg je bij je bestelling de mogelijkheid voor een bepaald soort simkaart.

De 5 pluspunten van een Sim Only abonnement

Het is duidelijk dat een Sim Only abonnement enkele pluspunten heeft in vergelijking tot een traditioneel contract en prepaid. Een Sim Only abonnement is ook een goed alternatief als je niet iedere contractperiode van Mobiel abonnement wilt wisselen of als je nog tevreden bent met je huidige telefoon. Met Sim Only profiteer je van een veel lager per maand bedrag dat je kwijt bent voor je mobiele telefoon gebruik.

Als je immer een contract hebt gehad in combinatie met de nieuwste telefoons, kan het kiezen voor Sim Only tevens een interessante optie zijn. Op het moment dat contract afgelopen is en je een toestel hebt die de facto nog prima werkt, kun je deze blijven gebruiken voor een veel lagere prijs per maand.

Hier staan de pluspunten van een Sim Only contract op een rijtje:

  • Hippe nieuwe telefoon duur: Je wilt wél graag de allernieuwste smartphone. Dan moet je bij een Sim Only contract in één maal een hoop geld neerleggen. Een nieuwe smartphone kan maar zo 600 euro kosten.
  • Simlockvrij: Heb je nog een smartphone liggen? Dan moet die telefoon wel simlockvrij zijn. Anders kan de nieuwe Sim Only simkaart niet in de smartphone. Houd er bij het kopen van een nieuw apparaat rekening mee dat het apparaat simlockvrij is.
  • Geen leentoestel: Gaat je telefoon kapot? Dan kun je geen gebruik maken van extra services die abonnementen met toestel wel bieden. Je kunt onder andere geen leentoestel gebruiken. Werkt je telefoon volledig niet meer? Dan moet je (weer) een nieuwe smartphone aanschaffen.
  • simpel internet duurder: Bij een goedkope provider zitten snelle internetservices zoals 4g, vaak niet inbegrepen. Wil je wel per se gebruik maken van 4g? Dan betaal je daar extra voor.
  • kosten hoger buiten de belbundel: Bel je buiten je belbundel? Dan is je contract ineens een stuk duurder. Je betaalt veel hogere kosten als je de limiet van je bundel bereikt hebt.

zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de mobieltje afhalen. In de praktijk houdt in dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Welk telefonie abonnement het voordeligste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe over het algemeen bel je met je smartphone? Vind je het doorslaggevend dat je razend eenvoudig internet hebt? Of maak je in feite alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens mobiel bellen bedrijven die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een mobiel bellen bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je per maand veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit.}

Hoe kun je het voordeligste Sim Only aanbieders vergelijken?

Het naast elkaar leggen van van contract zonder mobiele telefoon kunnen per dag verschillen kan door allereerst de minimale hoeveelheid belminuten te bepalen. Wie kiest voor een te klein telefonie abonnement kunnen per maand veranderen loopt het gevaar buiten de bundel te bellen. De Sim Only aanbieder verwacht dan een bijbetaling. Bekijk oude telefoonrekeningen om achter het gemiddelde gebruik te komen.

Bellen en smsen tezamen

Bedenk voor het aan gaan het aantal verstandige berichten. Dat aantal kan gelijk zijn aan het aantal belminuten. Denk van tevoren goed na of veel sms’jes wel echt nodig zijn. Op het moment zijn er toch diensten om te chatten als iMessage en WhatsApp. Via deze diensten kunnen gebruikers tekstberichten sturen, zonder dat dit ten koste gaat van hun belbundel. Kijk vooral naar de prijs: soms kan een grotere of juist kleinere bundel interessanter zijn.

Wat is het geschatte dataverbruik?

Wie af en toe het nieuwsberichten leest, WhatsAppt en heel af en toe series op Netflix kijkt, zal genoeg hebben aan zo’n 500 MB. Wie juist veel video’s bekijkt, kan beter kiezen voor een abonnement van 1000 MB of meer. In de praktijk hebben veel afnemers van providers een te krappe bundel, waardoor ze moeten bijbetalen. Het gebruik van draadloos internet is ook een oplossing.

Verschil tussen 3G en 4G netwerk

niet alle aanbieders bieden ook de keuze tussen 3G en 4G aan. 3G is eenvoudig genoeg om te kunnen Twitteren, Facebooken en WhatsAppen, maar te traag voor het bekijken van video’s. 4G heeft in de auto of in de trein een snelheid van 12,vijf megabyte per seconde. Wie stilstaat of loopt, kan een snelheid van 125 megabyte per seconde gebruiken.

Vergelijk tot slot voor de duur van het Sim Only abonnement. in de meeste gevallen geldt: ‘Hoe langer het internet en mobiel bellen abonnement, hoe lager de prijs.’ Bekijk voor het vinden eerst de ervaringen van voorgaande consumenten. Kopers hebben de optie een maandcontract aan te gaan om de mobiele telefonie bedrijven uit te proberen. Bevalt de mobiel bellen bedrijven niet, dan is de koper na een maand vrij om te gaan. Bevalt de aanbieder al een paar maanden? Dan kan een jaarcontract een besparende keuze zijn. Het is goed tevens de eenmalige installatiekosten te bekijken.

Kies een goedkoop Sim Only abonnement

Anno nu is een Sim Only zo’n beetje de populairste abonnementsvorm voor een smartphone. Dat komt onder andere doordat een Sim Only veel voordeliger is dan een gewoon abonnement. Bij een Sim Only contract ontvang je slechts een simkaart en geen mobiele telefoon. Dat is dus wat een Sim Only is.

Omdat je blijft bellen met je bestaande mobieltje , bespaar je veel onnodige kosten. De kostprijs die je normaliter voor je ‘zonder kosten mobieltje ’ betaalt, valt weg bij een Sim Only en zodoende houd je erg lagere maandelijkse abonnementskosten over.

Waarom een Sim Only abonnement?

Zoals gezegd bel je met een Sim Only aanbieding veel voordeliger dan met een normaal abonnement. Bovendien hoef je nergens aan vast te zitten, want er zijn diverse aanbieders met per maand opzegbare abonnementen. Naast de lage kosten en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, kun je ook nog lekker met je vertrouwde toestel blijven bellen.

Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn mobieltje ?

Er bestaan verschillende formaten SIM-kaarten. De 1ste mobieltjes hadden een SIM-kaart van het formaat van een creditcard 85 x 54 mm), de Full-size SIM danwel de doorsnee SIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je vooral terug in oudere smartphones.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de telkens kleiner wordende mobiele telefoons. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle mobiele telefoons. Micro-SIM kaarten passen vrijwel altijd wel in oudere smartphones, terwijl nieuwe modellen veelal gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe toestel met een ander formaat simkaart leverde daardoor veel administratieve rompslomp op en gedoe met onder meer kaartvergroters en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de aanbieders tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle 3 doorsnee formaten inzitten, je kunt het formaat dat je benodigd er uit drukken.

Geld besparen door een Sim Only internet contract te verlengen

Wil je geld besparen op je maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je mobiele telefoon abonnement in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only contract bij je huidige provider zal al snel enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je telefooncontract is afhankelijk van je telecomprovider. Sommige providers hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere aanbieders hanteren 6 maand. Het verlengen van je toestel abonnement kan ook nog eens tot ten hoogste 3 maand na verloop van je contract datum. Controleer op welk moment je overeenkomst stopt bij je aanbieder en sluit acuut een goedkoper Sim Only contract af. De verlenging van je telefooncontract gaat pas in vanaf het moment dat de overeenkomst datum verstreken is.

Scroll naar boven