gas en licht vergelijken

Vergelijk Stroom En Gas Aanbieders

De energievergelijker berekent de goedkoopste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor elektriciteit en gas apart en kan op deze manier het voordeligste overeenkomst vaststellen. De kosten voor elektriciteit wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw geschatte jaarkosten en kosten per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden vastgesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u exact de kosten per jaar berekenen en de lasten per kWh stroom of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de meest voordelige energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s besparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je tijdens het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op onder andere beoordeling, duurzaamheid, geldigsheidsduur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de provider met de goedkopere beoordeling.

100% onafhankelijk energieprijzen vergelijken

Energieprijzen in onze energievergelijker zijn te allen tijde actueel en komen 100% onafhankelijk tot stand. Leveranciers hebben geen stante pede of in terstond belang in ons. Voor ons maakt het niet uit of je overstapt naar leverancier A of B. Wij verwerven van elke leverancier een uitbetaling van gelijke hoogte na een overstap.

Energieprijzen vergelijken

Energiemaatschappijen wijzigen hun variabele tarieven elk halfjaar. Op 1 januari en op 1 juli. Zowel de gaspremie als de elektriciteitsprijs. De energieprijzen zijn afhankelijk van diverse invloeden op de energiemarkt. Zoals onder meer de olieprijs. Maak je hier niet druk om. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkeling van de energieprijzen. Je kunt bij ons alle energieprijzen vergelijken.

Stap over naar de voordeligste energieleverancier

Gebruik onze energievergelijker om de voordeligste energiemaatschappij te vinden. Filter op energiesoort of overeenkomst of zelfs alleen op energie in plaats van energie en gas. Het is allemaal een mogelijkheid op welk moment u begint met energie vergelijken. U kunt zo efficiënt een mogelijkheid zijn waar het de energieprijzen aangaat maar ook op het feit of het energiebedrijf u duurzame stroom kan leveren. Het filteren scheelt u een hoop zoekwerk waarmee het energie vergelijken een stuk makkelijker wordt. Er zijn consumenten die liever gaan voor een variabel tarief en niet willen vastzitten aan een langdurig energiecontract. De andere consument prefereert gewoon grijze stroom zonder poespas.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een besparende aanbieding heeft gevonden kunt u deze eenvoudig online aan gaan op de website van de energieleverancier. Na het afsluiten van uw nieuwe contract hoeft u alleen nog uw huidige meterstand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

kosten voor energie kunnen per energieleverancier best veel verschillen en dit kan op maandbasis al zomaar honderden euro’s besparen. De tarieven voor gas en elektriciteit bestaan uit de kosten per eenheid, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie verschillen enorm per energieleverancier en tevens uw vestigingsplaats kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij eenzelfde leverancier klant blijven is niet voordelig, daarom is het interessant om regelmatig uw tarieven te vergelijken met andere aanbieders. Via hier vergelijkt u eenvoudig de kosten van meer dan 15 gas- en stroomleveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de tarieven voor stroom en gas per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, daarnaast moet u ook letten op de vaste tarieven die de gas- en stroomleveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen mogelijk dat een contract zum beispiel voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u via deze website uitgebreid de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder meer letten op de volgende eigenschappen;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per Kilowattuur en de kosten voor gas per kubieke meter. Het is ook relevant om te controleren of het een vast of variabel kostenplaatje is. Bij een vast tarief betaalt u de hele contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, om die reden gebruiken bijna alle leverancier speciale acties om nieuwe klanten aan zich te binden. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een zonder kosten tablet, een lager tarief voor energie of een ander presentje!
  3. De contracttermijn – Energiecontracten lopen in de regel 1, 3 of vijf jaar, al zijn er op het moment ook aanbiedingen voor twee of 4 twaalf maanden. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen opzegbaar!

Controleer tevens wat anderen over een gas- en stroomleverancier vertellen! Op onze website kunt u een reviews lezen over uw energieleverancier. Zoals bij vergelijk stroom en gas aanbieders.

Scroll naar boven