online autoverzekering

Voordeligste Autoverzekering

Door te vergelijken op hier vind je de betere verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die het beste bij je situatie past.{met de mooiste prijs-kwaliteitverhouding.

Voordeligste Autoverzekering

Vergelijken op kwaliteit en prijs: wij baseren jouw resultatenlijst op basis van prijs. De goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie komt bovenaan te staan. Ook zie je een cijfer voor kwaliteit. Zo kun jij gemakkelijk de slimste optie voor jouw autoverzekering maken.

Tips om minder kwijt te zijn aan de verzekering voor je auto van je auto: is je auto ouder dan vijf of 10 jaar? Dan kan het verstandig zijn om je bescherming aan te passen. Ben je lid van ANWB, Route Mobiel of een andere pechhulpdienst? Neem dan geen hulp bij pech bij je verzekering van je auto. Dit is geen advies, je moet zelf nadenken en controleren wat je al hebt. dubbel verzekeren is zonde van het geld?

Een autoverzekering vergelijken op maandkosten? De verzekeraar berekent de kosten van je persoonlijke autoverzekering, en houdt rekening met de volgende dingen:

  • De postcode van de hoofdbestuurder
  • Het aantal gebrekenvrije jaren
  • Hoeveel kilometers je per kalenderjaar rijdt
  • Leeftijd (bij niet alle autoverzekeringen betalen jongeren en ouderen een toeslag)
  • De oorspronkelijke cataloguswaarde of dagwaarde
  • Of de auto beveiligd is tegen diefstal
  • Accessoires in de auto

Met deze onderdelen kun je een goedkope verzekering voor je auto vergelijken op onze site, waardoor je te allen tijde de goedkoopste verzekering voor je auto voor je situatie afsluit. Dat geld zeker in het geval van voordeligste autoverzekering.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering Plus en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een WA + volledig casco autoverzekering te nemen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 twaalf maanden en ouder, is alleen een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

  • WA-verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij toebrengt aan de auto van ander. Bij schade aan tastbare zaken is de dekking ten hoogste ruim €2.000.000, voor letselgebreken aan mensen is dit ten hoogste zeven en een half miljoen euro.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een WA Plus verzekering voor je auto ben je niet alleen verzekerd bij schade die jij met je auto toebrengt aan anderen, maar tevens voor schade bij je eigen auto, bijvoorbeeld door het weer. Tevens diefstal en ruitgebreken wordt vaak gedekt door verzekeringsmaatschappijen. Let als het even kan op dat je naar een schadehersteller gaat die een afspraak heeft gemaakt met jouw verzekeraar.

  • Allrisk

Met een WA volledig casco verzekering autoverzekering ben je gedekt voor alle gebreken aan je auto. Of je zelf een paaltje raakt of dat iemand jouw aanrijdt, je krijgt de schade terugbetaald. Een prettige gedachte.

No-claimbeschermer

Veel autoverzekeraars geven tevens de mogelijkheid om je extra te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je één maal per 12 maanden schade claimen zonder dat de premie van je autoverzekering verhoogd wordt en zonder dat je korting op de no-claim verlaagd wordt. Het verhalen van deze schade heeft desalniettemin wel invloed op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het daardoor een optie dat je maandprijs wel hoger wordt als gevolg van het verlaagde aantal schadevrije jaren.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Regel dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto koopt. U kunt het beste de verschillende providers met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle optionele opties zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor jongeren zijn er ook aparte verzekeringen, en kijk hier ook goed welke mogelijkheden er allemaal zijn. De maandprijs kan best veel verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u duidelijk online doen. Dit is doorgaans niet heel moeilijk.

Prijs voor de premie autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de premie berekenen kan alleen indien het model auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke factor is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Ook wordt er bij het berekenen van de autoverzekering rekening gehouden met geslacht en leeftijd.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je enkel een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade vergoed die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Dit is de meest voordelige autoverzekering die je kunt hebben en dekt om die reden ook veel minder.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen betaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet betaald worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto betaald.

No-claim van autoverzekering vergelijken

De meeste rijtuigenverzekeraars bieden verzekerden een korting aan op hun prijs als zij gedurende een tijd geen schade claimen. Dit betekent dat als je schade claimt, je meer betaalt in de premie. Om die reden is de no-claimbeschermer bedacht. Deze optie kost weliswaar iets extra, maar hiermee kun je jaarlijks één schadeclaim doen, zonder dat de korting omlaag gaat. Daarmee is dus te voorkomen dat je te maken krijgt met een hoge premie als je schade claimt. Hier is meer te zien: voordeligste autoverzekering

Scroll naar boven