opstalverzekering verhuurde woning

Wanneer Opstalverzekering Afsluiten

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel simpel. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Gemakkelijk en snel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kostprijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet aanstonds wat voor jou de meest goedkope en slimste opstalverzekering is. Sluit deze stante pede af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aanschaffen en moet je een opstalverzekering vinden? Bij ons kun je makkelijk de opstalverzekering vergelijken op kosten en dekking. Zo vind jij efficiënt en easy een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuze om ook de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je woning is én wat het bouwtwaalf maanden van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je kennis in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de kwaliteit van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal aangegeven? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de voordeligste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is snel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je onverwijld de 3 beste deals voor jouw opstalverzekering die je tevens meteen online kunt afsluiten. De voordeligste opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt natuurlijk tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook meteen de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op één website, makkelijk toch?

Dekking opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je kunt vergelijken en vinden hebben verscheidene dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra brede dekking ben je al goed verzekerd voor gebreken zoals:

  • Brand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Schade door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
  • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de schade veroorzaakt.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering vinden is dan niet altijd nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit in de regel een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering dekt in dit situatie gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder andere een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de voorwaarden van de polis van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij jouw VvE altijd voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Glasverzekering

Glasschade is niet automatisch volledig gedekt in de opstalverzekering ofwel woonhuisverzekering. In vrijwel elke opstalverzekering zit een basisbescherming voor glasschade. Of glasschade wordt uitbetaald, ligt aan de manier waarop het glas gebroken is. Is het glas gebroken door een ontploffing? Dan krijg je de onkosten terug van de opstalverzekeraar. Is het glas echter gebroken door een bal die je zelf per ongeluk door de ruit hebt gegooid? Dan ben je alleen verzekerd als je het glas extra meeverzekerd hebt.

Gooit je buurmeisje een bal door je ruit, waardoor het glas breekt? Dan kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering van je buurjongen. In de vergelijker kun je kiezen of je het perikel op glasbreuk wel of niet wilt meeverzekeren. Met glas wordt vensterglas in ramen en deuren bedoeld die dienen om licht door te laten. Kijk in de voorwaarden van de polis van je opstalverzekering of glas is meeverzekerd in de allriskdekking. Dan hoef je geen extra glasverzekering af te sluiten.

Opstalverzekering annuleren

Ga je onder andere verhuizen en wil je je opstalverzekering (woonhuisverzekering) opzeggen? Dan kun je dit simpel doen door een e-mail te sturen naar jouw opstalverzekeraar. Normaal gesproken kun je je opstalverzekering ook online beëindigen op de website van je verzekeringsmaatschappij. Ernaast kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je exact weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij een aantal opstalverzekeringsmaatschappijen kun je jouw opstalverzekering pas per maand afzeggen na de 1ste contracttermijn van 1 kalenderjaar. Als je opstalverzekeraar de voorwaarden van de polis wijzigt in je nadeel, kun je de opstalverzekering eerder annuleren. Je hebt dan bijvoorbeeld te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeraars flexibel en is het meestal een mogelijkheid je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Opstalverzekering beëindigen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Mogelijkerwijs ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de kosten van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van betekenis dat je alle wijzigingen zo in enkele stappen een optie doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je over het algemeen geen opstalverzekering meer nodig. Meestal wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is goed om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van gebreken aan de opstal ben jij dan nog steeds verzekerd.

Scroll naar boven