rechtsbijstandverzekering

Wat Dekt Een Rechtsbijstandverzekering

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische geschillen. Iedereen kan onverwacht betrokken raken bij een conflict. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u een rechtsbijstandverzekering vinden dan doet u er goed aan eerst de aanbieders te vergelijken. Bedenkt u zich hierbij goed welke pakketten u nodig heeft. Er zijn expliciete pakketten gericht op verkeersaansprakelijkheid. Met onze vergelijker kunt u easy aangeven welk pakket u wilt verzekeren en hierbij vinden wij dan automatisch de meest goedkope verzekeringsmaatschappij.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken bij onze website is heel simpel. Je hoeft maar enkele gegevens in te vullen en je ziet onverwijld welke rechtsbijstandverzekering het goedkopere bij jou past. Als je wilt, kun je tevens de polisvoorwaarden van de rechtsbijstandverzekering bekijken.

Modules rechtsbijstandverzekering

Bij de rechtsbijstandverzekering werken we met bescherming in enkele modules. Hieronder ziet u een overzicht van de modules die u kunt kiezen. Op welk moment u vragen heeft over de modules of over de rechtsbijstandverzekering kunt u te allen tijde de klantenservice bellen of chatten.

Consumentenconflicten

Met deze module heeft u recht bij bijvoorbeeld de volgende conflicten:

 • Verhalen van gebreken
 • Contracten. Problemen n.a.v. contracten over consumentenzaken. problemen over het aanschaffen of huren van een artikel, of over een aan u geleverde dienst.
 • Overheid. Persoonlijke problemen met de overheid. Geen belastingzaken.
 • Personen- en familierecht. Problemen met nalatenschappen en adoptie.
 • Strafzaken. Als u beschuldigd wordt van een strafbaar feit. Behalve als er sprake is van opzet.

  Fiscale en vermogensconflicten

  Deze module betaalt geschillen met de belastingdienst. De dekking geldt pas vanaf het moment dat de zaak dient voor de Nederlandse belastingrechter (beroepsfase). Tevens geschillen over de aan- en verkoop van aandelen, obligaties en opties in dit land vallen onder deze module.

  Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

  Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiƫle vergoeding in het geval van geschillen, maar levert eigenlijk een dienst aan u als verzekeringnemer. Dit maakt het af en toe wat irritant om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridische hulp een rekening van uw verzekeringsmaatschappij. Het kan voorkomen dat juridisch advies niet onder uw eigen risico valt en altijd gratis is.

  Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen problemen verwachten en uw maandelijkse premie wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven