online autoverzekering

Wat Is Een Autoverzekering

Door te vergelijken op onze website vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de standaard dekking van de verzekering voor je auto heb je de mogelijkheid om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij bijna alle autoverzekeraars kiezen uit de volgende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een gebrekenverzekering inzittenden vergoedt de uiteindelijk geleden gebreken van de metgezellen die in jouw auto zaten lopende het ongeluk. Tevens hier maakt het niet uit wie de schuldige is.

Een schadeverzekering inzittenden is een aanvullende verzekering voor je auto. Die dekking biedt tegen lichamelijke en materiƫle schade na een aanrijding. Meestal is dit een bescherming ten hoogste 1 miljoen euro. Met een inzittendenverzekering regel je dat je goede dekking hebt als er een aanrijdingis gebeurd.

Wat Is Een Autoverzekering

Als je een lease auto koopt, moet je verplicht een autoverzekering aan gaan. Dit is goed te doen, maar let op dat je de juiste selectie hierbij maakt. Er zijn niet minder dan 120 verschillende autoverzekeringen en de schifting hangt bijvoorbeeld af van het merk auto, hoe oud je bent en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeraars berekenen de kosten van hun autoverzekering op bovenstaande kwalificaties. Om de beste verzekeringpolis voor de verzekering van je auto te calculeren hebben ze deze gegevens nodig. De slimste optie is niet altijd de meest goedkope autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je hier de autoverzekering vergelijken die het betere bij je persoonlijke situatie past. Vervolgens kun je meteen een passende, maar voordelige autoverzekering afsluiten.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verschillende opties bij de autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je noodzakelijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een bepaald bedrag uit als iemand na een aanrijding gehandicapt raakt of het niet overleeft. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele passagiers.
  • Schadeverzekering voor medepassagiers. betaalt de gebreken die de bestuurder en/of medepassagiers ondervinden door het ongeval. Dat kan lichamelijke gebreken zijn, maar ook schade aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor juridisch advies en specialistische rechtshulp om bijvoorbeeld gebreken aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de premie hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer gewone kennis over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: wat is een autoverzekering

Scroll naar boven