Autoverzekering Afsluiten Voor 1 Maand

Wat Kost Autoverzekering

Door te vergelijken op onze website vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeringsmaatschappij anders geregeld. Meestal is het een 24 uren, een maand, maar 12 maanden komt ook wel voor. Voor verzekeraars die aangesloten zijn bij het Verbond van verzekeraars geldt een algemene termijn van maximaal een jaar. Na dat jaar mag je dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je autoverzekering.

No-claimbeschermer

Veel autoverzekeraars geven tevens de mogelijkheid om je extra te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je 1x per jaar gebreken claimen zonder dat de maandlasten van de verzekering van je auto omhoog gaat en zonder dat je no-claimkorting verlaagd wordt. Het verhalen van deze schade heeft daarentegen wel effect op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het hierdoor een mogelijkheid dat je kosten wel meer wordt als gevolg van het verlagen van het aantal gebrekenvrije jaren.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je hier autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap twee kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de goedkoopste autoverzekering. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen schade niet.
  • WA Plus (ook wel WA + beperkt casco genoemd). Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu tevens de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door bijvoorbeeld een schade) wordt niet betaald.
  • WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd). Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt tevens alle schade aan je eigen auto betaald.

De keuze voor de bescherming hangt af van het bouwtwaalf maanden en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest voordelige autoverzekering en dekking: kwaliteit is tevens belangrijk. Ga je bij ons je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste keuze kunt maken. Hier is meer te zien: wat kost autoverzekering

Scroll naar boven