Autoverzekering Afsluiten Voor Aankoop

Wat Kost Een Autoverzekering

Door te vergelijken op deze website vind je de betere verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van autoverzekeringen is bij elke verzekeraar anders vastgelegd. In de regel is het een 24 uren, een maand, maar 12 maanden komt ook wel voor. Voor verzekeraars die aangemeld zijn bij het Verbond van verzekeraars hanteert men een simpele termijn van maximaal 12 maanden. Na die 12 maanden mag je dagelijks overstappen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

Pechhulp

over het algemeen is er de optie om je extra te verzekeren voor pechhulp in eigen land of onder andere in heel Europa. Als je hiervoor een aanvullende autoverzekering aangaat, heb je te allen tijde hulp als je onderweg pech hebt aan je auto. pechhulp wordt echter in de regel als aparte autoverzekering afgesloten, waardoor deze niet aanvullend op de autoverzekering hoeft worden gekozen. Ga ook hier na of je niet extra gedekt bent en voorkom dat je nutteloos te veel betaalt.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen welke type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best moeilijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook in het geval u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog extra verzekerd te worden. Wat er precies wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is niet minder dan verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet vergoed.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed. Dit geldt echter niet voor alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de tussen 3 en 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer men een nieuwe auto heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet meteen een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde onderdelen hiervan interessant vindt. Zo is het mogelijk om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een ongeval, of kunt u bijvoorbeeld uw ruiten extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: wat kost een autoverzekering

Scroll naar boven