wat kost een opstalverzekering

Wat Kost Een Opstalverzekering Per Maand

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel eenvoudig. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je premie kunt geld besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering aangaat, maar dat je er tevens een kiest die het slimste bij jou past.

Gemakkelijk en in enkele stappen je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op prijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet spoorslags wat voor jou de meest voordelige en goedkopere opstalverzekering is. Sluit deze gauw af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een wijde vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst vijfenzeventig verscheidene verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult een aantal vragen in en je ziet onverwijld welke verzekeringen het slimste bij je geval passen. De verzekering van jouw keus kun je ook aanstonds online aan gaan. Binnen 5 minuten kun je goed gedekt zijn en flink geld overhouden.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de betere opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je subiet de 3 beste deals voor jouw opstalverzekering die je tevens stante pede online kunt vinden. De meest goedkope opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt zeker ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens aanstonds de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op een website, simpel toch?

Bescherming opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je kunt vergelijken en aan gaan hebben verscheidene dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra grote dekking ben je al goed verzekerd voor schade zoals:

  • Brand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Gebreken door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
  • Hagelschade

Met een allrisk bescherming is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de schade veroorzaakt.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeringsmaatschappij

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeraar, berekent deze een nieuwe kosten voor je. Die premie is gebaseerd op het adres, de huis en de inboedel die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet te allen tijde de goedkopere optie. De kans is op zicht groot dat een andere verzekeraar beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad goedkoper of beter? Dan kun je deze stante pede vinden.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je jouw opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je ondergedekt bent, krijg je namelijk niet het volledige schadebedrag betaald. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je benodigd om jouw huis op dezelfde plek en op dezelfde manier te bouwen.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je jouw van een huis te aankopen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan verplicht de hypotheekverstrekker je meestal wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je jouw hypotheek nog kunt terugbetalen in het geval je opstal enorme schade oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste mensen niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden gebreken uitgekeerd door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering begint op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal verzekerd bent wanneer de woning niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere woning} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een houten vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven