opstalverzekering kosten

Wat Kost Een Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via onze site is heel makkelijk. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt geld besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering aangaat, maar dat je er tevens een kiest die het voordeligste bij jou past.

Gemakkelijk en eenvoudig je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op prijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet onmiddellijk wat voor jou de meest voordelige en voordeligste opstalverzekering is. Sluit deze onverwijld af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar zeker trots op. Je wilt dan tevens dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Tenslotte wordt je vrijwel altijd door de bank wel geboden om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen natuurlijk wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de slimste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je ogenblikkelijk de 3 goedkopere deals voor jouw opstalverzekering die je tevens terstond online kunt aan gaan. De goedkoopste opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt vanzelfsprekend ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens aanstonds de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op een website, makkelijk toch?

Woonverzekering afzeggen bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je meestal je huis in Nederland. Je kunt dan vanzelfsprekend tevens de inboedel- en opstalverzekering annuleren. In dit situatie geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen annuleren per de dag dat je je uitschrijft uit Holland. Verkoop je je huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan gelden er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeringsmaatschappij

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeraar, berekent deze een nieuwe premie voor je. Die kosten is gebaseerd op het adres, de woning en de spullen die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet altijd de goedkopere optie. De kans is op zicht groot dat een andere verzekeringsmaatschappij beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad goedkoper of beter? Dan kun je deze stante pede afsluiten.

Kosten opstalverzekering

Wat kost een opstalverzekering? De onkosten van je opstalverzekering hangen af van enkele factoren. De opstalverzekeraar bepaalt de maandprijs aan de hand van een aantal factoren:

  • Waar je woont
  • De herbouwwaarde van je woning
  • De dekking

Bij een aantal verzekeraars spelen tevens eventuele preventiemaatregelen, zoals rookmelders, mee in de berekening van de kosten van je opstalverzekering.

Opstalverzekering annuleren

Ga je onder andere verhuizen en wil je je opstalverzekering (woonhuisverzekering) annuleren? Dan kun je dit easy doen door een e-mail te sturen naar je opstalverzekeraar. Normaal gesproken kun je jouw opstalverzekering tevens online beëindigen op de website van je verzekeraar. Ook kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je precies weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij enkele opstalverzekeringsmaatschappijen kun je jouw opstalverzekering pas maandelijks beëindigen na de 1ste contracttermijn van één jaar. Als je opstalverzekeraar de voorwaarden wijzigt in je nadeel, kun je de opstalverzekering eerder annuleren. Je hebt dan bijvoorbeeld te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeraars flexibel en is het vaak mogelijk je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet verzekerd bent wanneer de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe huis} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een kliklaminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet belangrijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven