opstalverzekering kosten

Wat Kost Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via deze site is heel makkelijk. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering aangaat, maar dat je er tevens een kiest die het voordeligste bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Hier kun je simpel je opstalverzekering vergelijken op prijs én kwaliteit. We hebben alle gegevens over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te kopen en moet je een opstalverzekering vinden? Op onze website kun je simpel de opstalverzekering vergelijken op prijs en dekking. Zo vind jij simpel en eenvoudig een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul ook je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuze om ook de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij jouw huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je je opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouwkalenderjaar van je woning is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je gegevens in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de kwaliteit van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal aangegeven? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de goedkopere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt enkele vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je aanstonds de 3 beste deals voor je opstalverzekering die je ook ogenblikkelijk online kunt aan gaan. De voordeligste opstalverzekering staat hier tevens te allen tijde bij. Je kunt vanzelfsprekend ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens linea recta de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op één website, simpel toch?

Beëindigen bij premieverhoging

Als de verzekeringsmaatschappij de premie van je opstalverzekering verhoogd, kun je jouw verzekering er stante pede beëindigen. Je moet dat wel binnen 30 dagen nadat de maandprijs is verhoogd doen. Dit mag ook als de polisvoorwaarden worden gewijzigd in je nadeel. In beide gevallen moet het een wijziging zijn die voor alle klanten wordt gedaan, en niet alleen voor jou.

Opstalverzekering verplicht bij hypotheek

Een opstalverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wordt wel in de regel vereist gesteld als je een hypotheek afsluit. Dit is allicht niet zo gek. Je huis is namelijk veel geld waard. Geld wat je leent van de hypotheekverstrekker. Stel dat je jouw hypotheek niet meer kunt betalen, dan kun je immer nog het huis verkopen om je lening terug te betalen. Maar als het huis afbrandt, heeft de hypotheekverstrekker niets meer. Daarom willen ze dat je het huis goed verzekert. Tevens als je genoeg geld hebt om het hele huis zelf te betalen, is het slim een verzekering voor het huis af te sluiten. Als het huis afbrandt kost het namelijk nog continu veel geld om een nieuw huis te aanschaffen of te bouwen.

Herbouwwaarde

Wil je een opstalverzekering afsluiten? Dan is de herbouwwaarde van je huis om te onthouden. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde manier te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet jouw verzekeraar voor welk bedrag je opstal gedekt moet worden. Met behulp van van de herbouwwaarde van je opstal wordt de maandprijs voor de opstalverzekering berekend. Deze voorkomt dat je onderverzekerd bent. En hierdoor ben je zelfs gedekt tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en onder andere een rieten dak? In speciale gevallen is het slim om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Opstalverzekering opzeggen

Ga je onder andere verhuizen en wil je je opstalverzekering (woonhuisverzekering) beëindigen? Dan kun je dit simpel doen door een e-mail te sturen naar jouw opstalverzekeraar. Vrijwel altijd kun je jouw opstalverzekering ook online annuleren op de website van je verzekeraar. Ook kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je precies weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij een aantal opstalverzekeraars kun je jouw opstalverzekering pas per maand afzeggen na de 1ste contracttermijn van 1 jaar. Als je opstalverzekeraar de polisvoorwaarden wijzigt in jouw nadeel, kun je de opstalverzekering eerder beëindigen. Je hebt dan bijvoorbeeld te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeringsmaatschappijen flexibel en is het vaak mogelijk je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Opstalverzekering afzeggen door verhuizen

Vergeet na een verhuziing niet te opnieuw te kijken naar je opstalverzekering. Wellicht ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van betekenis dat je alle wijzigingen zo simpel een optie doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je meestal geen opstalverzekering meer nodig. Over het algemeen wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is slim om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog telkens verzekerd.

Scroll naar boven