premie opstalverzekering woonhuis

Woonhuisverzekering Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via deze site is heel makkelijk. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt geld overhouden. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het beste bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen onder andere een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Op deze website kun je easy je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een grote vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 75 verscheidene verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult een aantal vragen in en je ziet stante pede welke verzekeringen het goedkopere bij je situatie passen. De verzekering van je keuze kun je ook terstond online afsluiten. Binnen vijf minuten kun je goed gedekt zijn en flink geld overhouden.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de goedkopere opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je onmiddellijk de 3 beste deals voor je opstalverzekering die je tevens terstond online kunt afsluiten. De goedkoopste opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt vanzelfsprekend ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens gauw de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op één website, makkelijk toch?

Woonverzekering afzeggen bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je over het algemeen je huis in dit land. Je kunt dan uiteraard tevens de inboedel- en opstalverzekering beëindigen. In dit situatie geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen annuleren per de dag dat je je uitschrijft uit Holland. Verkoop je je huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan gelden er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering aan gaan is dan niet immer nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit vrijwel altijd een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering dekt in dit geval gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder andere een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de voorwaarden van de polis van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE altijd voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Dezelfde verzekeringsmaatschappij als inboedelverzekering

Wil jij naast een opstalverzekering ook een verzekering aan gaan voor je inboedel? Verzeker deze dan bij dezelfde verzekeraar. Je voorkomt dan ook gedoe bij het vaststellen onder welke verzekering de schade valt, aangezien er maar een aanspreekpunt is. Daarnaast krijg je hierdoor meestal een betaalbare premie, omdat je beide verzekeringen in 1 pakket verzekerd.

Slimste opstalverzekering

Ben je op zoek naar de slimste opstalverzekering? Door bij ons de opstalverzekering te vergelijken, vind je in enkele stappen een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over jouw huis in de vergelijker. Je ziet dan aanstonds wat voor jou situatie de meest goedkope en goedkopere opstalverzekering is.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet gedekt bent op welk moment de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe woning} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Op het moemnt dat een laminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet van belang om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven