ANWB Autoverzekering

Zakelijke Autoverzekering Vergelijken

Door te vergelijken op deze website vind je de betere verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Als je als gevolg van een ongeval met je auto arts onkosten hebt dan worden deze uitgaven betaald door je zorgverzekering. Als er echter sprake is van chronische arbeidsongeschiktheid of overondervinden van een passagier, dan krijg je tevens een vooraf bepaalde vergoeding als je aanvulling een ongevallen inzittendenverzekering hebt afgesloten. Net als bij de gebreken inzittendenverzekering geldt hierbij dat het niet uitmaakt of de gebreken wel door eigen schuld is veroorzaakt.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een probleem in relatie tot je auto hebt, kun je juridische hulp nodig hebben. Dit kan een conflict zijn als gevolg van een ingeluk, maar bijvoorbeeld ook een probleem met je autobedrijf. Aan de ene kant kun je dan rechtsbijstand aanvragen waarbij er sprake is van juridisch advies als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand ontvangen als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt betaalt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Autoverzekeringen vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je op onze website autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • Wettelijk Aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je ook de voordeligste verzekering voor je auto. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar je eigen gebreken niet.
  • WA + beperkt casco. Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu tevens de ellende aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een ongeluk) wordt niet voor je betaald.
  • All Risk (tevens wel WA + volledig casco genoemd. Alles wat onder beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt tevens alle schade aan je eigen auto uitbetaald.

De optie voor de bescherming hangt af van het bouwtwaalf maanden en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest voordelige autoverzekering en dekking: klasse is tevens belangrijk. Ga je op deze website je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste keus kunt maken. Hier is meer te zien: zakelijke autoverzekering vergelijken

Scroll naar boven