Zakelijke energie vergelijken

Wanneer u bij de zakelijke energievergelijking een betere deal heeft gevonden kunt u deze eenvoudig via de tool afsluiten op de website van aanbieder van gas en/of stroom. Na het afsluiten van uw nieuwe overeenkomst hoeft u alleen nog uw meterstanden door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Energietarieven kunnen per leverancier van zakelijke energie best veel verschillen en dit kan op maandbasis al gauw honderden euro’s schelen. De tarieven voor energie bestaan uit de kosten per eenheid, belasting op zakelijke energie, btw en netwerkkosten. De tarieven voor zakelijke energie schelen ontzettend per energieleverancier en ook uw vestigingsplaats kan effect hebben op de prijs. Jarenlang bij dezelfde energieleverancier klant blijven is niet kostenbesparend, daarom is het interessant om met regelmaat uw tarieven te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u simpel de prijzen van meer dan 15 leveranciers.

Zakelijk Energie Vergelijken

Waarom vergelijken?

Wist u dat gas en stroom vergelijken dé manier is om de goedkoopste gas- en stroomleverancier te vinden? En dat u daardoor veel geld kunt besparen? Het invullen van de vergelijker is ook nog eens erg gemakkelijk. En overstappen daarna ook!

Door het vergelijken van energie, ook wel gas en licht, kunt u snel maandelijks veel geld besparen. Via onze website kunt u leveranciers vergelijken op basis van bijvoorbeeld prijs, kwaliteit en reviews van andere klanten. Met onze zakelijke energievergelijker vindt u binnen enkele ogenblikken de goedkoopste energieleverancier. Hierdoor bespaart u simpelweg 100-en euro’s op uw gas- en stroomrekening. Probeer het ook en vergelijk snel tot wel vier aanbiedingen op basis van welkomstkortingen, leveringstarieven en andere kosten.

  • Duurt maar een paar minuten.
  • Overstappen is enkele klikken met de muis.
  • Het prijsverschil is al gauw enkele honderden euro’s!

Overstappen is gratis en zo maar geregeld. Zo kunt u simpelweg en zonder moeite flink geld overhouden op uw energierekening. Uw besparing kan wel oplopen tot 450 euro! U hoeft uw lopende zakelijke energiecontract niet zelf te annuleren, dat doet de nieuwe energieleverancier voor u. En met 14 dagen wettelijke bedenktijd zit u nergens aan vast.

Waarop letten bij het vergelijken van zakelijke energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de kostprijzen voor stroom en gas per leveranciers flink verschillen, ook moet u ook rekening houden met de vaste tarieven die de gas- en stroomleveranciers in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is meestal mogelijk dat een overeenkomst zum beispiel voordelig lijkt door de voordelige zakelijke energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u op onze website snel de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder andere rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Kosten voor zakelijke energie: Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per Kilowattuur en de kosten voor gas per kubieke meter. Het is ook relevant om te controleren of het een vast of variabel kostenplaatje is. Bij een vast tarief betaalt u de volledige periode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Extra kosten: De netwerkkosten en kosten voor vastrecht kunnen differentiëren per leverancier van gas en licht, deze extra kosten kunnen flink in prijs bepalen. Bekijk om die reden immer wat de gemiddelde prijs per maand is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten goedkoper uit bent.
  3. Speciale acties: De zakelijke energiemarkt is erg competitief, daarom voeren veel gas- en stroomleverancier kortingen om nieuwe klanten te vinden. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een gratis tablet, een lager tarief of een ander cadeautje!
  4. Duurzaamheid van de geleverde zakelijke energie: Bent u op zoek naar een groene leverancier? Wanneer u onze zakelijke energievergelijker gebruikt krijgt u ook per direct een overzicht in hoe duurzaam de leverancier van gas en licht is! Bekijk het hier en maak direct een zakelijke energievergelijking.
  5. De contracttermijn: zakelijke energiecontracten lopen over het algemeen 1, drie of vijf jaar, al zijn er tegenwoordig ook overeenkomsten voor 2 of 4 jaar. U kunt ook gaan voor een flexibel zakelijke energiecontract, deze is elke maand op te zeggen!

Check ook wat andere klanten over een leverancier van gas en licht vinden! Op onze website kunt u een reviews lezen over uw energieleverancier.

Wat zijn normale zakelijke energietarieven?

Nederlandse huishoudens betaalden het afgelopen jaar gemiddeld €0,65 per m3 gas en €0,23 per kWh stroom. Ondanks dat elektriciteit bijvoorbeeld maar €0,07 per kWh kost ligt de kostprijs enorm hoger, dit komt door 3,5 cent btw en maar liefst 12 cent energiebelasting. In feite bestaat meer dan de helft van uw energierekening uit belasting op zakelijke energie en btw! Een gemiddeld huishouden gebruikt jaarlijks 1.525 m3 gas en 3.340 kWh stroom wat ongeveer neerkomt op een kostenplaatje van €147,00 per maand. Gas- en stroomleveranciers mogen zelf hun tarieven bepalen maar zijn wel gebonden aan een maximaal tarief. De maximale energietarieven worden bepaald door de Autoriteit Consument en Markt. Kent u uw precieze gebruik? Dan kunt u met onze zakelijke energievergelijker snel het goedkoopste zakelijke energiecontract zoeken. Door het invoeren van uw gegevens kan de vergelijker de beste keuze zoeken.

Vaste zakelijke energiekosten

Naast de tarieven voor zakelijke energie bestaat de rekening voor zakelijke energie ook voor een deel uit vaste lasten, ook deze kunnen best snel oplopen. Jaarlijks betaalt u voor elektriciteit gemiddeld al gauw €275,00 vaste kosten per 12 maanden en voor gas ook nog een 215,00. Voor licht heeft dit over het algemeen te maken met de teruggave belasting op zakelijke energie en voor gas met de lasten voor de gasaansluiting en de huur van de gasmeter.

Energietarieven vergelijken en besparen

Consumenten die bijna nooit overstappen kunnen flink geld overhouden door te [wisselen van gas- en stroomleverancier. Als u al langer klant bent bij een leverancier betaalt u vaak te veel voor uw gas en elektriciteit en liggen de prijzen voor gas en licht gemiddeld gezien hoog. Door over te stappen kunt u al gauw €300,00 besparen!

Hoe werkt de zakelijke energievergelijker

Met de zakelijke energievergelijker kunt u overzichtelijk en snel onder andere zakelijke energiecontracten vergelijken van EON, DealDirect, Electrabel, Oxxio, Nuon, zakelijke energiedirect, Miky zakelijke energie Topdeal en de Nederlandse zakelijke energie Maatschappij! Om het overzichtelijk te krijgen kunt u uw huidige verbruik invoeren, uw postcode, de gewenste contractduur en eventueel de mate van duurzaamheid. Met de gegevens calculeert de zakelijke energievergelijker binnen real time de beste energiecontracten! Wanneer een gas- en stroomleverancier een speciale aanbieding heeft lopen dan vindt u deze ook terug in het overzicht.

Hoe berekent de zakelijke energievergelijker?

De zakelijke energievergelijker berekent de voordeligste prijs voor uw verbruik! De zakelijke energievergelijker berekent de lasten voor elektriciteit en gas apart en kan op deze wijze het goedkoopste contract vaststellen. De prijs voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u precies uw geschatte jaarkosten en kosten per kilowattuur terugvinden. De gaskosten worden vastgesteld door de gaskosten, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u exact de kosten per jaar herleiden en de kosten per kWh licht of per m3 gas.

Scroll naar boven